0
Domaći fudbal

PREMIJER LIGA: Ludnica u derbiju Mančestera, Junajted velikim preokretom prekinuo šampionsko slavlje na ‘Etihadu’! (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.18 u 20:34

Fudbaleri Mančester Junajteda slavili su kao gosti protiv gradskog rivala Sitija rezultatom 3:2, u utakmici 32. kola engleskog šampionata.

„Crveni đavoli“ su do trijumfa na „Etihadu“ došli posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, u kome su nadoknadili zaostatak od dva gola i tako šokirali domaću publiku koja je na poluvremenu već otpočela šampionsko slavlje. Ipak tu feštu su Pogba i drugovi barem na kratko odložili.

Nastuprot derbiju Liverpula koji je obeležila prava uspavanka na terenu, u Mančesteru je sve prštalo od golova i uzbuđenja a na kraju su se radovali gosti koje su tokom prvog poluvrema delovali kao razbijena banda.

Siti je tokom prvog polzuvremena bio znatno dominantniji na terenu, stvorio veliki broj šansi od kojih su dve pretvorili u pogodak.

Najpre je u 25. minutu Vinsent Kompani odlično skočio nakon asistencije Liroja Sanea i doneo svom timu vođstvo, koje je šest minuta kasnije duplirao Ilkaj Gundogan i to nakon katastrofalnog ispucavanja Davida De Hee, koje je na tridesetak metara od gola presekao Sane.

Do kraja poluvremena „građani“ su imali još nekoliko šansi da uvećaju svoje vođstvo i to pre svega preko Rahima Sterliga koji je u dva navrata promašivao iz izglednih šansi a zatim i Gundogana.

Nemački reprezentativac je početkom drugog poluvremena, tačnije u 50. minutu pogodio i okvir gola a kada se činilo da je ekipa Žozea Murinja u nok-daunu usledio je blickrig Pola Pogbe.

Francuski vezista je za manje od dva minuta postigao dva pogotka i doneo poravnanje svom timu na „Etihadu“. On je najpre u 53. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Erere grudima i prepolovio vođstvo rivala, da bi već u sledećem napadu rezultat vratio u egal posle asistencije Aleksisa Sančeza.

Veliki preokret Junajteda kompletirao je Kris Smoling na novu asistenciju Sangeza, za pravu nevericu domaće publike.

Tu prednst „đavoli“ su sačuvali do kraja, a Siti je u samom finišu imao dve neverovatne šanse da  izbegne poraz. Najpre Aguerov udarac glavom na asistenciju Fenrnandinja čudesnom intervencijom odbanio De Hea, da bi već u sledećem napadu Sterlig sa oko pet metara umesto gola pogodio stativu, nakon što je skrenuo šut Otamendija.

Na kraju promene rezultata više nije bilo i Junajted je upisao veliku pobedu, nakon koje je bar na kratko zaseo na drugo mesto na tabeli.

Premijer liga, 33. kolo:

Everton – Liverpul 0:0

Bornmut – Kristal Palas 2:2 (0:0)
/Muse 65, King 88 – Milivojević 47, Zaha 75/

Brajton – Hadersfild 1:1 (1:1)
/Losl 29ag – Muni 33/

Lester – Njukasl 1:2 (0:1)
/Vardi 84 – Šelvi 18, Perez 75/

Stouk – Totenhem 1:2 (0:0)
/Dijuf 57 – Eriksen 52, Kejn 63/

Vest Bromvič – Svonsi 1:1 (0:0)
/Rodrigez 54 – Abraham 75/

Votford – Barnli 1:2 (0:0)
/Pereira 61 – Vouks 70, Kork 73/

Mančester Siti- Mančester Junajted 2:3 (2:0)

/Kompani 25, Gundogan 30- Pogba 53, 55, Smolig 69/

Nedelja

15:15: Arsenal-Sautempton

17.30: Čelsi-Vest Hem

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter