0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: ‘Petarda’ Zvezde u Lučanima, Pešić prekinuo golgeterski post (VIDEO)

Objavljeno: 01.04.18 u 18:50

U poslednjem meču 29. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je u Lučanima sa 5:2 savladala Mladost i zadržala je 12 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Desetkovana Zvezda se pokazala kao raspoložena i efikasna Crvena zvezda. Pobeda nad Mladosti iz Lučana 5:2 može da raduje pred start plej-ofa, mada Vladana Milojevića može da zabrine igra u odbrani, jer je domaćin postigao dva gola iz dve šanse. Najradosnija vest za navijače Crvene zvezde jesu sigurno dva gola Pešića posle ‘posta’ od 684 minuta, ali idemo redom…

Crvena zvezda je od prvog minuta pokazala da će igrati napadački i da dva napadača nisu slučajno u postavi. Već u 1. minutu je Stojković centrirao, Rodić snažno šutirao, ali je Krznarić bio na mestu. Samo pet minuta kasnije nova šansa, šutirao je Pešić glavom, ali preko gola. Crveno-beli su bolju igru krunisali u 17. minutu, bila je to munjevita akcija gostiju, Pešić je uposlio Srnića, ovaj pobegao odbrani Mladosti i u situaciji jedan na jedan savladao je Krznarića – 0:1.

Lider prvenstva se tu nije zaustavio. U 25. minutu je Adžić probio po levom boku, ubacio loptu po zemlji u peterac, a tik ispred Srnića intervenisala je odbrana Lučanaca. Samo dva minuta kasnije je kapiten crveno-belih na ovom meču Stojković ostavio loptu za Jovičića, ovaj šutirao sa 20 metara, ali je Krznarić odbio loptu.

Šok je usledio u 36. minutu. Pešić je prošao po levom boku gde su ga nespretno udvojili Rodić i Le Talek, lako ispali, lopta je stigla do Radivojevića, ovaj je vratio na peterac odakle je Pavolvić zakucao u gol – 1:1. Kada se pomislilo da će se ovim rezultatom otići na odmor, usledio je korner za Crvenu zvezdu u 44. minutu, centrirao je Srnić, Babić šutirao glavom u padu i pogodio za 1:2.

(Izvor: YouTube/Pink Panter)

Zvezda je prva zapretila i u drugom delu igre. Stojković je u 54. minutu ukrao loptu Pešiću, ušao je u kazneni prostor, ubacio je u peterac, ali tamo nije bilo saigrača koji će pospremiti u gol. Ipak, dva minuta kasnije je sudija Srđan Obradović pokazao na ‘belu tačku’. Stojković je probio po desnom boku, centrirao, lopta je stigla do Pešića, a ovog je sa leđa povuka Milošević i jedanaesterac je bio kao čist kao suza. Siguran sa ‘bele tačke’ posle posta od 684 minuta bio je Pešić. Napadaču Zvezde je ovo bio 20 gol u sezoni i ponovo je izbio na čelo liste strelaca ispred Pavkova.

Novu šansu Crvena zvezda je imala u 66. minutu, Pešić je loptu vratio na peterac, indisponirani Ben je šutirao, ali je lopta otišla u obližnju reku Bjelicu. Samo tri minuta kasnije iz slobodnog udarca je pokušao Milijaš, ali je Krznarić bio na mestu.

Samo tri minuta kasnije druga šansa na utakmici za Mladost i drugi gol. Radivojević je proša po densom boku, centrirao, a Pavolvić postigao drugi gol za 2:3. Radost Lučanaca nije dugo trajala, Igrao se 81. minut kada je Jovičić centrirao, a igrač koji je ušao sa klupe, mladi Ilić, pogodio za 4:2. Crvena zvezda je pobedu ‘pečatirala’ u 84. minutu kada je Račić fenomenalno uposlio Pešića, a ovaj postigao svoj 21. gol u ligi za konačnih 5:2.

 

MLADOST LUČANI – CRVENA ZVEZDA 2:5 (1:2)
/Pavlović 35, 73 – Srnić 17, Babić 42, Pešić 56, 84, Ilić 81/

Gradski stadion
Kapacitet: 8.000
Sudija: Srđan Obradović (Jagodina)

MLADOST LUČANI (4-2-3-1): Krznarić – B. Milošević, I. Milošević, Šatara, P. Jovanović – Pejović, Tumbasević – Pavlović (od 81. Mihajlović), Radivojević, Pešić – I. Jovanović (od 67. Bađi)
CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Supić – Stojković, Le Talek, Babić, Rodić – Srnić (od 79. Radonjić), Jovičić, Račić, Adžić (od 64. Milijaš) – Pešić, Ben (od 72. Ilić).

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter