0
Košarka

NBA: Bogdanova dobra partija u senci horor povrede protivnika, Bostonu pobeda u derbiju Istoka (VIDEO)

Objavljeno: 01.04.18 u 09:10

Polako ali sigurno bliži se kraj ligaškog dela NBA lige, a noćas je na terenu od košarkaša iz Srbije bio samo Bogdan Bogdanović.

U porazu svog Sakramenta od aktuelnih šampiona Golden Stejt Voriorsa Bogdanović je ubacio 12 poena, ali trijumf „ratnika“ ostao je u senci na prvi pogled čini se teške povrede Patrika Mekova. 

Mekov je u završnici treće četvrtine posle jednog duela sa legendarnim Vinsom Karterom nezgodno pao, nakon čega je ostao da leži na parketu. Nedugo potom, morao je da bude iznet na nosilima i sa kragnom na vratu, uz aplauz cele dvorane.

(Youtube/ESPN)

Što se samog duela tiče, Golden Stejt je do trijumfa došao nakon sjajne partije dvojca Durant – Tompson, koji su ubacili 27 i 25 poena. Sa druge strane, Bogdanović je kod Kingsa brojao do 12, a Hil je predvodio ekipu sa 19 poena.

Golden Stejt će u doigravanje sa druge pozicije, dok su Kingsi davno ostali bez šanse da se bore za titulu.

(Youtube/ MLG Highlights)

Derbi večeri odigran je u Bostonu, gde su Seltiksi dočekali Toronto i uspeli da savladalju trenutnog lidera Istočne konferencije 110:99.

Toronto je tokom većeg dela meča vodio, ali je maksimalna prednost iznosila šest poena. Sredinom treće deonice Boston je napravio iskorak, da bi u poslednjih 12 minuta sveli gostujuću ekipu na samo 15 poena i stigli do važne pobede, koja im donosi nadu da još uvek mogu do prvog mesta na Istoku, pošto Toronto ima dve pobede više, a do kraja je ostalo još šest mečeva.

(Youtube/ MLG Highlights)

Rezultati:
Vašington – Šarlot 107:93
Njujork – Detroit 109:115
Boston – Toronto 110:99
Majami – Bruklin 109:110 (produžetak)
Sakramento – Golden Stejt 96:112

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter