0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MIHAILO PAVIĆEVIĆ: Nikog se ne plašimo, ali Zvezdi je neumesno pretiti

Objavljeno: 16.03.18 u 18:46

Košarkaši Mornara i Crvene zvezde u subotu započinju duel u polufinalu plej-ofa ABA lige, a tim povodom javnosti se obratio trener crnogorskog tima, Mihailo Pavićević.

Šef stuke Barana ističe da je njegov tim ispunio ciljeve za ovu sezone, ali da sigurno protiv aktuelnog šampiona neće izaći sa belom zastavom.

– Mi smo dobrim igrama u protekla tri meseca postigli cilj, sad svi misle da Mornar može da igra protiv bilo koje ekipe. To je izuzetan kompliment za nas. Za dve godine igranja u ABA ligi već smo stekli toliko simpatija u regionu, da ne stižemo ni da odgovorimo na sve čestitke koje svakodnevno dobijamo. Ovaj rezultat je došao iz jedne sjajne atmosfere koja vlada u klubu. Svi smo kao jedan i na to smo vrlo ponosni, rekao je Pavićević.

On ističe da bi bilo neomesno da preti timu kakav je Crvena zvezda, ali da njegov tim i te kako ima šta da pokaže u ovoj seriji.

– Bilo bi neumesno da pretimo Zvezdi, koja je u proteklih nekoliko godina na ovim prostorima apsolutno dominantan tim. Bolju uvertiru za nedeljnu utakmicu nismo mogli da napravimo ni mi ni oni. Mi smo protiv Ostendea odigrali fantastičnu utakmicu, a Zvezda je, u drugom poluvremenu, bila sjajna protiv izuzetno jake Valensije. To sve govori da bi ljubitelji košarke u nedelju, u Beogradu, mogli da prisustvuju jednoj lepoj, kvalitetnoj utakmici-, rekao je Pavićević, istakavši da se njegova ekipa nikog ne plaši, pa ni Zvezde:

-Zvezda je sigurno, ne samo u odnosu na nas, nego na sve ekipe u ABA ligi, apsolutni favorit, ali kao što sam bezbroj puta rekao – mi se ne plašimo nikog. I to iz prostog razloga što znamo koliko možemo. Nastojaćemo da pružimo maksimum u toj utakmici. Da li će to biti dovoljno za pobedu, videćemo-, istakao je trener Mornara, koji smatra da i njegov tim i te kako ima svojih aduta.

-Sigurno da imamo nekih svojih aduta koje ćemo pokušati da iskoristimo na toj prvoj utakmici. Ipak, sve zavisi od Crvene zvezde. Zvzeda je sastavljena od 12 igrača, maltene, podjednakog kvaliteta, na svim pozicijama su pokriveni sa dvojicom ili trojicom igrača, imaju i mladost i iskustvo i atleticizam, jednostavno igranje u Evroligi čini ih dominantnim što se tiče ABA lige. Ali, mi u Beograd idemo dignuta čela i budite sigurni da ćemo dati sve od sebe da eventualnu priliku, odnosno slabije izdanje Crvene zvezde, iskoristimo-, zaključio je Pavićević.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter