0
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

NBA: Bogdan odveo Kingse do nove pobede, nema Karija – Voriorsi mogu i sa Durentom samo

Objavljeno: 15.03.18 u 09:10

Samo jedan srpski košarkaš je noćas igrao na parketima najjače košarkaške lige na planeti.

Bogdan Bogdanović, u pobedi Sakramenta od 123:119 nad Majamijem.

Meč u kojem je dominirao slovenački plejmejker Goran Dragić, međutim ključan koš na meču je postigao Srbin. Nakon početnog vođstva Kingsa, Hit je stigao do prednosti koja je krajem prve deonice bila čak i plus 11 što je bilo maksimalno vođstvo Majamija na celom meču. Međutim sredinom druge deonice oni ispuštaju tu prednost i do kraja poluvremena, kao i tokom cele treće deonice, Sakramento vodi.

Bilo je u jednom momentu i maksimalnih plus 16, kada je usledila nova serija, ovoga puta Majamija. I uspeo je Hit da preokrene u samoj završnici poslednje četvrtine i dođe do vođstva pred završnih par minuta. Bilo je nerešeno, te se otišlo u produžetak gde je sve vreme minimalno vođstvo imao Sakramento, a ključan koš ubacio je Bogdan Bogdanović pri rezultatu 116:115 za Kingse, trojku iz teške pozicije koja je pogurala njegov tim do pobede.

Srbin je utakmicu završio sa 14 poena i po tri skoka i asistencije, dok je Zek Rendolf ubacio 22, a Badi Hild 24. Pomenuti Dragić imao je 33 poena noćas.


(Izvor: YouTube/House of Highlights)

Noćas su Voriorsi bez Stefa Karija uspeli da savladaju Los Anđeles Lejkerse i tako ostanu na bilansu od samo 16 poraza u sezoni. Gotovo tokom cele utakmice je prednost bila na strani Golden Stejta, nikada preko 15 razlike, ali ipak dovoljno sigurna da se upiše jedna rutinska pobeda.

Sa 26 poena i šest asistencija je Voriorse predvodio Kevin Durent, dok je Nik Jang protiv bivšeg kluba imao 18 poena. Džulijus Rendl je na drugoj strani imao 22 poena, dok su po 20 ubacili Bruk Lopez i Ajzea Tomas.

NBA, REZULTATI:

Milvoki – Orlando 117:126
Vašington – Boston 125:124
Majami – Sakramento 119:123
LA Lejkers – Golden Stejt 106:117

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter