4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ŠTA TO PIŠU HRVATI: Nebojša Čović dovodi ‘svoj novi klub’ u ABA ligu od sledeće sezone, a oni već uplašeni…

Objavljeno: 13.03.18 u 15:22

Jedan dosta čudan tekst osvanuo je danas na portalima u komšiluku.

Tiče se regionalnog košarkaškog takmičenja, odnosno broja srpskih ekipa koje će igrati ABA ligu sledeće sezone.

Hrvatski mediji su se bavili najavljenim reformama u ABA ligi i mogućem proširenju o čemu još nije preduzeto ništa konkretno. Cedevita se protivi toj odluci, Cibona je za nju, a Zadar još uvek uzdržan kako sada stvari stoje. Međutim, hrvatski mediji kao osnovni razlog za proširenje takmičenja vide inicijativu prvog čoveka Crvene zvezde da u ligi ima ‘svoja’ tri kluba.

Naime, kako ‘Jutarnji list’ piše, proširenje bi najviše odgovaralo Nebojši Čoviću koji bi sem Crvene zvezde i FMP-a u ABA ligi imao i Borac iz Čačka, u kojem je, prema rečima ovog izvora, čovek od glavnog pitanja.

– Nakon Zvezde, FMP-a, imao bi, uz domaćinstvo turnira, ‘jer se u Čačku teško gubi’, promociju svoje C ekipe. Ako se pri tome poništi nacionalni koeficijent, imao bi Čović čak tri, a Srbija pet od 12 klubova u ABA ligi, a dodamo li tu Igokeu, koja je srpski klub, imali bi Srbi 50 posto glasova u Skupštini lige za bilo koju odluku. I još nešto, klubova iz Srbije bilo bi pet, a iz Hrvatske i Slovenije ukupno četiri. Uglavnom, Čović je miran jer njemu odgovara, naravno, i da je liga 14, stoji u tekstu ovog renomiranog hrvatskog medija.

0
0
4 Komentara
  1. Gospodo iz lijepe vase naucite igrti kosarku pa ce i vas biti 4-5 u ligi…svake godine ispada vam po jedan klub iz lige..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter