0
AdmiralBet ABA Liga

DRASTIČNE PROMENE: Odlučeno – menja se ABA liga, poznato šta se dešava sa srpskim klubovima i sve ostale izmene na Jadranu!

Objavljeno: 13.03.18 u 19:22

Doneta je odluka o onome što se u velikoj meri raspravljalo u prethodnom periodu.

Skupština regionalnog takmičenja je donela odluku o tome kako će liga izgledati do sezone 2024/2025.

Najvažnija vest jeste da proširenja takmičenja neće biti, te da će kao i ove sezone učešće uzeti 12 ekipa. Ali ono što će biti drastično promenjeno, je da više domaća takmičenja gotovo da neće imati nikakvu ulogu. U ABA ligu će plasman moći da se izbori jedino preko ABA 2 lige!

I to pravilo će važiti već od sledeće sezone. Šampion ABA 2 će se direktno plasirati za učešće u ABA ligi za sezone 2018/19 u kojoj neće učestvovati MZT koji je bio poslednjeplasirani ove sezone na Jadranu. Dakle velike su prilike da će se na završnom takmičenju drugog ranga naći Vršac uz Borac koji je već obezbedio učešće tamo, što znači da naša zemlja ima najveće šanse da dobije još jednog učesnika sledeće godine uz Crvenu zvezdu, Partizan, FMP i Megu.

Od sledeće sezone će se za svoj opstanak u eliti boriti i pretposlednja ekipa koja će igrati baraž sa drugoplasiranim iz ABA 2 lige i bolji će učestvovati u prvom rangu.

Maksimalan broj ekipa koje jedna država može da ima u takmičenju je pet, što bi, kako smo rekli, u slučaju Srbije moglo da se desi već sledeće sezone.

Zagarantovano učešće u ABA ligi 2 imaće samo poslednjeplasirani tim ABA lige, što je u ovom slučaju MZT. Dok će ostalih 11 mesta popuniti najbolji klubovi iz domaćih šampionata. Trebalo bi da svaka zemlja ima po dve ekipe učesnice.

Što se završnice u drugoj diviziji tiče, neće se igrati Fajnal for kao ove godine, već plej-of, kakva je praksa u ABA ligi. Poslednjeplasirana ekipa ABA 2 lige neće učestvovati iduće sezone u istom takmičenju čak i ukoliko bude šampion u domaćem takmičenju.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter