9
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Špansko veče za zaborav – Zvezdina igra ‘pukla’ poput table u Blaugrani

Objavljeno: 09.03.18 u 22:57

Ekipa Barselone je u Blaugrani ubedljivo porazila Crvenu zvezdu.

Svetislav Pešić je upisao trijumf protiv kluba koji je nekad predvodio, a rezultat je bio 88:54.

Dosta efikasno su počele obe ekipe i najavile potencijalno veoma zanimljiv duel, ali je tempo ubrzo opao. Za prva tri minuta meča Ribas i Feldin su ubacili sve poene, odnosno po pet za 5:5. Potom Džekson i Klaver vezuju koševe, da bi trojkom priključak uhvatio Ročesti. Pomenuti tandem Barselone ponovo utiče na to da se Katalonci blago odlepe, na plus pet u 8. minutu utakmice, ali potom nakon ofanzivnog skoka iz odbojke pogađa Omić. Crvena zvezda prvi kvartal završava sa 12 poena, odnosno samo sedam poena u drugih sedam minuta prve deonice, ukoliko ne računamo onih prvih tri u kojima je Feldin postigao pet.

Kraj prve deonice je i u negativnom smislu obeležio Dilan Enis. Zvezda je imala poslednji napad u četvrtini ali je Kanađanin izgubio loptu, a potom i grubo faulirao Ertela za nesportski faul te je rezultat posle prvih 10 minuta bio 17:12. Omić na početku druge deonice ponovo iz teške pozicije u bitnom momentu pogađa i smanjuje zaostatak. Međutim sledi bolja igra Katalonaca, a nakon koša Koponena Barsa odlazi na tada maksimalnih plus osam. Ubrzo Katalonci stižu i do dvocifrene prednosti. Iako je usledila bolja igra Zvezde, Barselona je uspevala da održi taj ritam i drži crveno-bele na odstojanju. Neobična situacija na dva minuta do poluvremena. Nakon sjajnog dodavanja Ribasa, Ante Tomić je silovito zakucao, a potom povukao obruč nakon čega je tabla u Blaugrani pukla! Pauza je trajala desetak minuta, a onda nova trojka Koponena a maksimalnih plus 17, da bi Ribas razliku povećao na 19 poena. Uz svuk zirene je ‘ulje na vatru dolio’ Moerman za plus 21.

Slaba igra crveno-belih i na startu drugog dela utakmice. Moerman nastavlja zakucavanjem svoj dobar nalet, dok Branko Lazić na drugoj strani beleži novu izgubljenu loptu za goste. Simpatičan potez Tomića, nova sjajna akcija Barselone nakon čega je Hrvat imao čistu situaciju, ali nije želeo da kuca već je loptu samo položio na obruč. Zvezda nikako ne može ispod razlike od 20 poena, a Barselona pred kraj deonice odlazi na maksimalnih 26, međutim Feldin pogađa trojku za 62:49 koliko je bilo pred poslednjih deset minuta.

Početkom četvrog kvartala je Zvezde mogla da smanji prednost i poraz učini podnošljivim, ali je falilo smirenih ruku u završnici Zvezde. Tek nakon četiri minuta igre u ovom periodu Zvezda sa linije penala ubacuje svoje prve poene, preko Ognjena Dobrića, ali sledi odgovor u vidu trojke Ribasa. Novom serijom na dva minuta do kraja je Barselona stigla do čak plus 31. Barselona se nakon lošeg perioda u trećoj deonici, razigrala u četvrtoj u kojoj je Zvezda imala izuzetno loš učinak. Samo pet poena je Zvezda ubacila za završnih deset minuta, i to dva koša iz igre.

Ranije danas je ekipa Olimpijakosa porazila Brose Bamberg sa 87:79.

EVROLIGA – 25. KOLO

Četvrtak

Himki – Milano 77:86
Efes – Makabi T.A. 81:94
Valensija – Baskonija 71:81
Real Madrid – Panatinaikos 92:75

Petak

CSKA Moskva – Unikaha 101:76
Žalgiris – Fenerbahče 78:85
Olimpijakos – Brose Bamberg 87:79
Barselona – Crvena zvezda 88:54

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
9 Komentara
  1. Veče za zabrav umjesto bruka Zvezde, ili brodolom, sramota Zvezde, šta se porikriva ovakvim naslovima?n Zvezda igra očajno gubi utakmice redovno po 20 i više razlike i sramotni srpsku košarku, a sva sredstva iz državnog budžeta podređena su njoj.

    0
    0
    Odgovori
  2. S kojim titanima je kkp igrao juniori duletova deca 2 mil eur budzet tuku u goste kad su španci bili nba barsu, real, cska, armani a prenosi zabranjeni… ovi čovini protiv kojih igraca -30….

    0
    0
    Odgovori
  3. bolje da smo igrali kao fmp,a ne da se ovako obrukamo,kao zvezda bre…ograči neće da igraju,pa svi šuškaju da su primili samo 2 plate,ali ovakav debakl,ne mogu na ulicu zbog grobara i njihove sprdačine s nama sada,bitange

    0
    0
    Odgovori
  4. Dusane sta ti sada treba SAMAR ILI MALJ…ubjedljivo najlosiji trener koji je sjeo na Zvezdinu klupu prosto ne mogu vjerovati da je Covic napravio takav promasaj..

    0
    0
    Odgovori
  5. Sve je počelo naopako još odavno,samo se prikrivalo. Navijači Zvezde iz svojih razloga nisu podržavali ekipu ni kad su se borili u Areni,kad su prešli u Pionir ni tu dvoranu nisu mogli da napune,zatim Omić i pozivanje na bojkot. Jednostavno ,navijači su svojim ucenama slomili volju svima u klubu. Inat razara klub,igrači su mnogo plaćeni a ništa ne daju, trener neće da podnese ostavku i ne smenjuju ga, ništa nije dobro. Osvajanjem Aba lige oni misle da je cilj ispunjen , ali klima u klubu nije nikako dobra,tera se inat.

    0
    0
    Odgovori
  6. Al bas pukla……Nikad do Alimpija nisam gledao kosarki bez akcije i centara u igri…..samo palijaj…..ovo je mucno gledati.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter