0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Mornar umalo prosuo +21 u ‘Draženovom domu’, strašna partija Luke Žorića

Objavljeno: 04.03.18 u 23:00

Košarkaši Mornara kao gosti su savladali ekipu Cibone rezultatom 82:79, u meču 21. kola regionalne lige.

Barani su ovaj susret rešili u neizvesnoj završnici, iako se srediom treće deonice činilo da je svaka dilema oko pitanja pobednika rešena, pošto su gosti imali prednost od čak 21 poena (59:38).

Ekipa Mihaila Pavićevića je ovu prednost stekla furioznom drugom četvrtinom, gde je postigla čak 31 poen uz samo šest primljenih, ali su lošom igrom u finišu treće i tokom čitave četvrte četvrtine već viđen trijumf ozbiljno doveli u pitanje.

Cibona se uprkos ogromnom zaostatku nije predavala, postepeno je topila prednost rivala i na 28 sekundi do kraja prišla na svega dva poena zaostatka (77:75).

Ipak košarkaši Mornara su u završnici zadržali dovoljno pribranosti i zahvaljujući mirnoći Derika Nidama i Nemanje Vranješa sa penala sačuvali prednost i upisali 23. pobedu.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Brendis Rejli-Ros sa 25 poena a tome je dodao i osam skokova, pet asistencija ali i pet izgubljenih lopti. Dobru partiju pružili su još i Nemanja Vranješ koji je meč završio sa 14 poena, odnosn Derik Nidam koji se zaustavio 12 poena.

Kod domaćina sjajnu partiju pružio je iskusni Luka Žorić koji je meč završio sa 29 poena (13/22 za dva) i 13 skokova, dok su Branislav Ratkovica (8 asistencija, 4 ukr. lopte) i Marin Rozić dodali po 12 poena.

ABA liga 21. kolo

MZT-Cedevita 64:85

FMP-Olimpija 81.86

Partizan-Budućnost 94:83

Cibona-Mornar 79:82

Igokea-Crvena zvezda

Zadar- Mega Bemaks

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter