6
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Koš magazin

PRVACI EVROPE KOJI SU ‘NESTALI’: Među njima je Partizan, ali još tri kluba iz bivše Juge

Objavljeno: 05.02.18 u 11:44

Specijalizovani košarkaški sajt ‘Eurohops’ napravio je zanimljiv tekst o 12 šampiona Evrope koji su ‘nestali’.

Neki od timova su ‘umrili’. Međutim, većina ekipa je živo, ali na ‘aparatima’. Prednjače klubovi iz bivše Jugoslavije, ali i Italijani. Evo šta piše u zanimljivoj priči koju je napravio Eurohops.

Od timova sa naših prostora se pominju svi šampioni Evrope od Bosne, preko Jugoplastike i Cibone do poslednjeg Partizana. Naravno, za nas je najzanimljivi deo teksta u kome se govori o ‘nestanku’ crno-belih.

Naime, u tekstu se govori o moćnom timu koji su crno-beli imali te 1992. godine dok je država i dalje bila Jugoslavija. Prisećaju se trojke Aleksandra Đorđevića u Istanbulu, kao i da je prvi trofej Evrolige osvojio tada mladi, a danas najtrofejniji stručnjak Željko Obradović.

FOTO: Eurhops

Ipak, ‘Eurhops’ napominje da je danas dominaciju u srpskoj košarci preuzela Crvena zvezda, a da Partizan ima velikih finansijskih problema. Međutim, u klubu se bore da ‘parni valjak’ postave na zdrave noge. Trenutno su šesti u ABA ligi i igrali su Evrokup.

Kada je reč o Jugoplastici iz Splita, piše da su žuto-crni bili trostruki uzastopni šampioni Evrope, ali da se danas tim takmiči u ligi Hrvatske. Za Cibonu kažu da je dvostruki šampion Evrope u teškoj finansijskoj situaciji, da je u Hrvatskoj u vrhu, ali da više nema značanju ulogu u Evropi. Da je ABA ligu osvojila 2014. godine, ali da je učešće u Evroligi morala da prepusti Zvezdi. Kada je reč o Boasni, ne navodi se šta se događa sa ovom ekipom, piše samo da je šampion Evrope zadnji, domaći trofej, osvojio sada već daven 2008. godine.

Među ‘nestale’ šampiona ‘Eurohops’ je stavio Huventud, Limož, Rigu, Dinamo Tbilisi, Vareze, Virtus Bolonju, Kantu i Romu.

0
0
6 Komentara
  1. Zalije mi jugoplastike i bosne nego cibosa i crno bele im brace.jugoplastika je bila fenomen.ko se seca tog tima zna da na balkanu nije postojao bolji.

    0
    0
    Odgovori
  2. Zanimljiva konstatacija Borro.secam se koliko juce kad ivica i tadic dolazise na kosarkaske utakmice.a zvezda se raspadala kao vi danas.al ne.oni su ljubitelji kosarke.nikako pristrasni navijaci.

    0
    0
    Odgovori
    • Da da i to bas u periodu kada se pravila „Evropska zvezda “ a pojacanja dovodila kao na tacni Sakota,Pesic,Zmago,Gurovic,Pen…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter