2
Domaći fudbal

MIROSLAV ĐUKIĆ: Česi su snažni, primali smo nesrećne golove!

Objavljeno: 29.01.18 u 18:20

Trener Partizana Miroslav Đukić imao je nekoliko opravdanja za poraz svog tima od Slovana iz Libereca 2:1.

On je istakao da je njegov tim ušao loše u utakmicu, ali i da je primio dva nesrećna gola.

– Skoro kao takmičarska utakmica. Tvrda, teška, zahtevna… Primili smo nesrećno golove. Posebno prvi. Razlog: nismo dobro ušli u meč, posle čega je teško juriti rezultat. Nisam zadovoljan početkom, imali smo problema da iznesemo loptu, praktično je Slovan sam igrao prva četiri minuta, nismo uspeli da blokiramo. To ne smemo da dozvolimo, mada u ovoj fazi priprema tako nešto može da se toleriše – počeo je Đukić, a preneo MocartSport.

Strateg ‘parnog valjka’ je istakao da ih slična utakmica čeka protiv Viktorije iz Plzena u Ligi Evrope.

– Sastav iz Libereca je fizički snažan, a nešto slično nas čeka protiv Plzena, u tom smislu je test posložio svrsi. Sve duge i „druge“ lopte bile su njihove. Nedostajala nam je mirnoća, vremenom ćemo u fudbalskom smislu biti finiji nego danas.

Govorio je Miroslav Đukić i o pojačanjima.

– Ivanović se mučio. To je normalno. Hteli smo da se svi igrači malo muče. Što se tiče Jurija Vakulka, delovao je bolje u prvom poluvremenu, dok ga u drugom nije bilo toliko. Bitno je da su momci istrčali 90 minuta, sve ostalo će doći na svoje.

Stratega crno-belih je posebno obradovala akcija u 88. minutu kada je Leandre Tavamba postigao gol.

– Prelepa akcija. Danas smo pokazali da možemo da trčimo na istom nivou kao fizički sposobniji rival, a u fudbalskom smislu ćemo napredovati.

A, na karju i o mladom Svetozaru Markoviću.

– Pošto su Ostojić i Nemanja Miletić povređeni, priliku je dobio naš omladinac i pokazao da je igrač na koga možemo da računamo u budućnosti – zaključio je Đukić.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter