0
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Razigrani Đoković pregazio Janga

Objavljeno: 16.01.18 u 08:40

Na prvom zvaničnom meču koji je odigrao nakon što se vratio na teren posle povrede lakta, Novak Đoković je u prvom kolu Australijan opena savladao Donalda Janga iz SAD rezultatom 3:0.

Odlično je Novak otvorio meč, nakon početnih 1:1 vezao je pet osvojenih gemova, od čega je dva puta oduzeo servis protivniku i stigao do 6:1.

U drugom setu naš teniser je nastavio silovito, stigao do 5:0 uz tri brejka, ali je potom dopustio Jangu da mu oduzme servis, potom smanji na 5:2, što je bilo sve od Amerikanca. Iskoristio je drugu priliku na svoj servis Đoković, poveo sa 2:0 i došao na korak od pobede.

Treći set doneo je i najveći otpor Janga, četiri osvojena gema uz samo jedan dopušten brejk, a posebno je bio interesantan deveti gem, kada je Đoković imao čak pet meč lopti, ali nije uspeo da iskoristi nijednu na servis protivnika, da bi u narednom uz samo jedan ispušten poen stigao do ubedljivih 3:0.

Jang, inače 63. teniser sveta, ne spada u sam teniski „krem“, ali jeste kvalitetan teniser. Ipak, trebalo bi uzeti u obzir to da je iza Đokovića duga pauza tokom koje se oporavljao od povrede koja ga je omela da pruža partije na kakve je navikao ljubitelje tenisa.

Ukoliko uspe da izdrži ritam kakav nameće Australijan open, nema sumnje da može da ode do samog kraja, bar kada je kvalitet prikazane igre u pitanju, Mada, pravi izazovi tek slede, a prvi među njima je Gael Monfis, koji u ovom momentu ima prednost od 2:0 protiv kvalifikanta iz Španije, 20-godišnjeg Haumea Munara.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter