1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO STARSPORT

OSTOJA MIJAILOVIĆ: Koliko je para uneo u Partizan, poređenje sa ‘zelenašima’ i zbog čega mu je pao imunitet…

Objavljeno: 15.01.18 u 13:48

Predsednik Partizana u intervjuu za ‘Espreso‘ govorio je o trenutnom stanju u klubu, problemima sa kojima se bori i planu oporavka posrnulog giganta.

Naravno, jedna od glavnih tema intervjua bila je finansijska situacija u klubu koji godinama unazad je u dugovima i blokadama, ali opstaje najviše zahvaljujući entuzijazmu navijača.

Jedan od njih je i Ostoja Mijailović, što je i naglasio na početku razgovora, a kasnije je izneo cifre koje je on uneo u klub i tako demantovao glasine da ništa nije doneo u Humsku.

– Ja sam u Partizan doneo 500.000 evra u novcu i 200.000 u nekoj robi. I pregovaramo još o nekim sredstvima. Vidim da se u javnosti pominje da nisam doneo nikakav novac u Partizan. Potpisan je ugovor za oko 500.000 koje sam doneo, to je jedina 100% tačna informacija. Biće sve transparentno, kad budemo radili reviziju, sve će se videti. To je podatak koji ne može da se sakrije – rekao je Mijailović.

FOTO: STARSPORT

Dug Partizana je sedam miliona evra, a na pitanje kako će to da se vrati, predsednik Partizana je odgovorio diplomatski.

– Partizan ne može da vrati 7.000.000 evra. Partizan može da vrati samo deo tih potraživanja. Već su svesni svi oni kojima dugujemo da može da se desi da ne naplate ništa. Moraju da prihvate da mogu da naplate možda samo jedan deo tih obaveza. U narednih pet godina možemo da planiramo da iz budžeta odvajamo po 400-500 hiljada evra godišnje za vraćanje starih obaveza. To je sve deo finansijskog plana koji ćemo doneti do kraja marta za sledeću takmičarsku sezonu – poručio je Mijailović.

Mijailović je kroz intervju napomenuo da mu je od dolaska na čelo kluba iz Humske značajno opao imunitet, a za neke situacije je istakao da ‘toga nema ni kod zelenaša’.

On je dodao da veliki broj košarkaša želi da oprosti klubu zaostala dugovanja.

– Oni ne žele da pominjemo imena, dok se sa svima ne završe pregovori. Zaista bih ugrozio pregovore pričanjem o njima u javnosti. Ali, mogu da kažem da igrači najviše imaju razumevanja od svih, a najmanje ga ima banka, koja je najviše uzela – rekao je, između ostalog, Ostoja Mijailović.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter