0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Poluvreme koje će zvezdaši i Džejms Feldin dugo pamtiti, Zvezda se digla nakon ‘Morače’ (FOTO)

Objavljeno: 14.01.18 u 20:41

Crvena zvezda je večeras u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ nadigrala Cedevitu i slavila rezultatom 82:66.

Najzaslužniji za novu pobedu Zvezde bio je Džejms Feldin koji je ubacio 27 poena, ali čak 20 u prvom poluvremenu uz šut za tri 6/7.

Poenima Lesora počeo je današnji derbi, iz igre, a i sa penala. Zvezda beleži nekoliko dobrih odbrana i iskorišćenih kontri zahvaljujući kojima dolazi do vođstva od 14:5 posle novih poena Francuza, ali i Tejlora Ročestija. Pet poena je potom vezao Dimitris Nikols koji je održavao na blagom zaostatku svoj tim u tim momentima. Ali onda se poenterski uključuje Džejms Feldin, pogađa trojku za plus devet, da bi Lesor nakon ofanzivnog skoka popravio pokušaj Ročestija za prvu dvocifrenu prednost na današnjoj utakmici. A onda nova trojka Feldina koji je u tim momentima šutirao 2/2 za 24:10.

Gde je stao Džejms Feldin u prvoj, nastavio je u drugoj četvrtini. Treća trojka iz isti broj pokušaja, da bi se Zvezda odbranila u narednom napadu i došla do ubedljivije prednosti nakon koša Jankovića na drugoj strani. Tokom prvog poluvremena smo imali mali okršaj u trojkama dva bivša igrača Panatinaikosa, sada je Nikols odgovorio pogođenim šutem izvan linije 6,75, učinak je tada imao 2/2 u trojkama. Košem Žganeca se gosti iz Zagreba vraćaju na minus od jedne cifre, da bi u narednom napadu već posle 14 minuta igre Džejms Feldin postao dvocifren. U značajnom momentu Zvezda veže dve trojke, Enisa i Bjelice, i seče ritam koji su nametnuli Hrvati. Pogađa novu trojku Feldin i tera Zdovca na tajm-aut koji nije urodio plodom, pošto su nakon njega crveno-beli došli do plus 21 zahvaljujući Ročestiju. Peta, pa šesta pogođena trojka iz sedam šuteva Feldina, Zvezda na krilima beka igra fenomenalno i na pauzu odlazi sa vođstvom od 25 poena razlike.

FOTO: STARSPORT

Početkom drugog poluvremena i Ročesti postaje dvocifren pošto je ubacio flouter, nadovezuje se Bjelica za 58:29 i zanimljiv detalj – nakon 23 minuta igre je Zvezda imala duplo više poena od svog rivala. Za četiri minuta trećeg kvartala Zvezda pravi seriju 13:0, da bi tek polovinom deonice Stipanović postigao prvi koš za Cedevitu u drugom poluvremenu. Potom centar dobija i tehničku zbog prigovora, on je bio jedan od igrača gostiju koji uopšte nije bio zadovoljan raspletom u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’. U finišu treće četvrtine Feldin ubacuje tri bacanja nakon faula pri šutu izvan linije 6,75, a potom i nakon prodora iznuđuje nove penale tako da je na kraju treće četvrtine imao 27 poena.

Četvrta četvtina počinje trojkom Markote, a nakon toga Čeri vezuje pet poena. Bjelica prekida seriju gostiju ali samo na kratko, Nikols polaže pored Lesora koji nije uspeo da ga izblokira i serija od 12:2 Cedevite teran Alimpijevića da zove tajm-aut. Čeri i Markota nastavljaju i nakon predaha, njihovim poenmima gosti prvi put u drugom poluvremenu spuštaju na razliku manju od 20 poena. Gosti su ekspresno smanjivali zaostatak, ali nije bilo vremena da se ozbiljnije ugorzi današnja pobeda crveno-belih.

ABA LIGA – 16. KOLO:

Subota
Mega Bemaks – Budućnost 83:94
Mornar – Olimpija 101:81

Nedelja
Cibona – MZT 77:92
Igokea – Partizan 67:74
Crvena zvezda – Cedevita 82:66

Ponedeljak
21.00 Zadar – FMP

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter