1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ŽELE POBEDU U BEOGRADU: Cedevita oslabljena protiv Zvezde, u situaciji biti ili ne biti

Objavljeno: 13.01.18 u 16:53

Košarkaši Cedevite gostovaće sutra Crvenoj zvezdi, u derbi utakmici 16. kola ABA lige.

Ekipa Jura Zdovca je nakon ubedljive pobede u zagrebačkom derbiju protiv Cibone, upisala poraz na svom terenu od Budućnosti i to u okviru Evrokupa, a pobedom u Beogradu bi izbili na drugo mesto na tabeli i ostali u konkurenciji za prvo mesto na kraju sezone.

Ipak to neće biti nimalo lako učiniti, a toga je svestan i slovenački stručnjak koji ističe i paklen ritam u kojem se nalazi njegova ekipa.

-Mislim da nam je to peta utakmica u osam dana, ako se ne varam, ali to nije izgovor. Imali smo sad dan više odmora od Zvezde, koja je igrala u petak. Uspeli smo da odmorimo par igrača protiv Šibenika, tako da izgovora nema. To je derbi, što samo po sebi kaže sve-,počeo je svoje izlaganje Zdovc i nastavio:

-Moramo odigrati jako, nametnuti se fizički, biti strpljivi, koncentrisani i da bi dobio Zvezdu sigurno moraš biti i u dobrom šuterskom danu. Uradićemo sve da tu utakmicu dobijemo- istakao je trener Cedevite a zatim se osvrnuo na povrede Filipa Krušlina i Ivana Ramljaka.

-Tako da se tu poznaje razlika, ali šta je tu je. Mi i dalje imamo dovoljno širok izbor igrača, pa će oni koji su tu morati dati nešto više i mislim da to ne bi trebao biti problem protiv jedne Zvezde u Beogradu- zaključio je Zdovc.

Jedan od najboljih i najiskusnijih igrača zagrabačkog tima, Roko Leni Ukić, smatra da će meč sa Crvenom zvezdom odlučiti dosta stvari kada je u pitanju borba za sam vrh.

– Ovo je utakmica nakon koje se Ili se uključuješ ili isključuješ iz direktne borbe za prvo mesto. S druge strane, utakmica sa Zvezdom je o sama po sebi uvek zanimljiva i atraktivna i sigurno da ćemo učiniti sve da budemo pravi protivnik i da, ako se ukaže šansa, pokušamo da zabeležimo pobedu- rekao je Ukić.

Utakmica između Crvene zvezde i Cedevite na programu je u nedelju od 19 časova, u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

 

0
0
1 Komentara
  1. Ako ce poraz Zvezde otjerati nestrucnog trenera Alimpijevica svim srcem cu sutra navijati za Cedevitu…toliko mi se smucio ovaj trener bez autoriteta i bez kosarkaskog znanja ….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter