1
Evroliga

EVROLIGA: Očajna odbrana Crvene zvezde, pukla stotka u porazu od Efesa

Objavljeno: 12.01.18 u 20:35

Iako je Anadolu Efes ubacio 104 poena, a Crvena zvezda nastupila bez Pere Antića, utisak je da su izabranici Dušana Alimpijevića večeras u Istanbulu porazili – sami sebe, 104:95.

Zvezda je utakmicu otvorila Lesorovom blokadom nad Motumom, a u napadu su se istakli Bjelica, koji je takozvanim „fejdavej“ pogotkom došao do prvih poena na meču, a potom je Feldin vezao pet, nakon floutera, potom i trojke. Iako je, uz Bjelicu i Feldina, i Lesor drugom blokadom na meču pokazao kvalitet, ipak je propisno „škripalo“ u odbrani crveno-belih, pa je rezultat bio 7:6.

Ipak, prednost je održavao Bjelica (11:8), ali je Danston doneo izjednačenje zakucavanjem uz nepotreban faul Lesora. 

Prvi put je Efes poveo preko Simona 13:12, da bi domaća ekipa stigla do četiri poena viška trojkom Motuma za 16:12.

Bjelica sa slobodnih bacanja i Jovanović nakon asistencije Enisa doneli su izjednačenje, Dangubić je na Simonovu dvojku uzvratio trojkom za 19:18, da bi Bjelica svojim osmim poenom doneo crveno-belima 21:20, a Simon flouterom postavio konačnih 22:21 u prvoj deonici.

Drugu četvrtinu Janković je otvorio trojkom, ali su sa druge strane Dragić i Mekolum takođe „dalekometnom paljbom“ ostavili Efes u vođstvu. Tejlor Ročesti je u 12. minutu postigao prve poene, kao i Toni Daglas za Efes, a nova trojka Dragića sa osam metara u poslednjim momentima napada, a potom iznuđen faul u napadu, te koš uz faul sa poludistance odveli su domaćina na 35:28, dok je Dragić za pet minuta vezao devet poena.

Štimac je pogodio sa linije za slobodna bacanja, a pogocima Brauna i Daglasa stigli su do 41:30. U međuvremenu samo je Lesor dao koš za crveno-bele, nakon čega je bilo i 13 poena viška posle novog koša Brauna.

Sve što su dobro radili u napadu košarkaši Zvezde su prosipali u odbrani, pa je dobru akciju Bjelice i Jovanovića „poništio“ Danston nakon ofanzivnog skoka, a isto je učinio i Dragić, nakon čega je poslužio Brauna za faul Bjelice i novih 13 poena razlike.

Crveno-bele je u igri držao Ročesti trojkom, nadovezao se Davidovac, da bi Ročesti uz faul pogodio za 49:42. Ponovo je Davidovac bio igrač koji preuzima odgovornost, pa je posle faula smanjio na 49:44, a Lazić sa bacanja postavlja konačnih 50:46 na kraju prvog poluvremena.

Motum je pogodio trojku u uvodnim momentima trećeg perioda, uzvratio je Jovanović, ali je precizan bio i Dragić.

Jovanović je nastavio sa dobrom partijom i posle svog promašaja je uhvatio loptu za 55:50, a trojka Milka Bjelice sa osam metara primakla je goste na dva poena minusa. No, umesto preokreta, novi „prazan hod“, pa su Danston, Mekolum trojkom uz Lazićev faul, te Daglas i ponovo Dragić vratili su Efes na devet poena minusa, 66:57.

Nesportska lična greška Danstona pri rezultatu 69:61 nad Davidovcem donela su crveno-belima priliku da priđu na minus četiri, ali je posle pogođenih slobodnih bacanja Davidovca Janković napravio faul u napadu.

Do kraja treće četvrtine, Mekolum je pogodio u poslednjim momentima napada, Enis, Janković i Lesor su napravili seriju 6-0, prišli na 71:69, ali je Efes preko Daglasa, potom i Simona za tri, uz dva poena Davidovca između, otišao na 77:71, da bi Mekolum uz faul Dangubića odveo turski tim na devet poena viška, a na 11 razlike povećao je Braun iz kontre.

Enis je trojkom smanjio na 82:74, pogodio je i Feldin posle skoka u napadu, Mekolum je ponovo sa linije za slobodna bacanja odveo domaćina na 84:76, Jovanović je vratio Zvezdu na minus šest.

Ipak, Jankovićev nesportski faul u najgorem mogućem momentu zbog bespotrebnog odgurivanja Broka Motuma dao je priliku Efesu da se vrati na plus devet, šti su do kraja i sačuvali. Do kraja, Dragić i Motum su potvrdili trijumf od 104:95.

Kod pobednika, Dragić sa 24 i Mekolum sa 20 su bili bolji od ostalih, dok je u desetom porazu Crvene zvezde najbolji bio Bjelica sa 15, uz Ročestijevih 14 poena.

Evroliga, 17. kolo

Anadolu Efes – Crvena zvezda 104:95

Dvorana: Abdi Ipekči
Sudije: Migel Perez Perez (Španija), Spiros Kontas (Grčka), Amit Balak (Izrael)

ANADOLU EFES: Mekolum 20, Braun 10, Batuk, Bitim, Demir, Motum 12, Štimac 2, Mustafa, Daglas 12, Dragić 24, Danston 13, Simon 11

CRVENA ZVEZDA: Radičević, Dangubić 8, Davidovac 10, Lazić 2, Antić, Feldin 8, Janković 9, Ročesti 14, 4as, Lesor 11, Enis 5, Jovanović 13, Bjelica 15, 6sk

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Puklo je nas sve,ovo sto Zvezda ove god.igra zove se Valovi…..uzas nema konstante u igri,sjaj i ocaj…Fuj mucno je ovo gledati onom ko bas voli Zvezdu i ovu igru.Jankovic i Jovanovic su igraci sa vrlo upitnom inteligencijom,a i Matijas je rame uz rame…..Tim koji definitivno ne daje nikakvu sigurnost.Nisam optimista,mislim da igramo poslednju sezonu u EL.Tj oprastamo se na neko vreme.Vrlo izvesno i moram priznati zalosno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter