3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Zvezda skuplja za deset miliona od Partizana, crno-beli malo stariji

Objavljeno: 11.01.18 u 22:01

Crvena zvezda i Partizan ne pamte kada su imali uspešniju sezonu od ove 2017/2018, ‘večiti’ su prezimeli u Evropi, a navijači se prpucavaju ko je bolji.

Zbog toga je HotSport napravio malu analizu uz pomoć podataka jednog od najtačnijih informativnih fudbalskih sajtova Transfermarketa.

Kada je reč o ceni dva tima, vrednost sastava Crvene zvezde je za deset miliona evra veća od ‘rostera’ Partizana. Crveno-beli vrede 38,2 miliona evra, a crno-beli 28,3 miliona evra. Razliku pravi napadač Ričmond Boaći čija je cena procenjena na šest miliona evra, potom sledi Gelor Kanga sa tri miliona evra, a vredni pomena su još Mičel Donald (2,5 miliona evra, mada on iz Zvezde neće za više od 500 hiljada ili ‘nula’ ako ne produži ugovor), te Nemanja Radonjić sa dva miliona evra, na koliko se procenjuju Milan Borjan i Luka Ilić (već prodat Mančester sitiju).

FOTO: STARSPORT

U sastavu Partizana najveću vrednost ima Zoran Tošić sa tri miliona evra, na koliko se procenjuje i Everton Luiz (kao i kod Donalda je pitanje koliko Partizan može uzeti, jer mu ističe ugovor u junu). Na po 2,5 miliona evra procenjeni su Marko Janković i Leandre Tavamba.

Kada je reč o proseku godina, Partizan je za godinu dana stariji od Crvene zvezde. Kod crveno-belih je najstariji Nemanja Supić sa 35 godina, šest meseci je mlađi Dušan Anđelković, dok 34 godine ima kapiten Nenad Milijaš. Godina 30 i preko imaju još Damir Kahriman i Milan Borjan.

FOTO: STARSPORT

Kod crno-belih najstariji je kapiten i legenda kluba Saša Ilić sa 40 godina, potom sledi zaboravljeni u Teleoptiku Vladimir Đilas sa 34, koliko ima i Vladimir Stojković. Bojan Ostojić je napunio 33, Miroslav Vulićević 32, a Zoran Tošić 30.

Kad je reč o visini, tu Crvena zvezda dominira. Najviši je Nemanja Supić sa 197 cm, a slede Srđan Babić sa 195 cm, Vujadin Savić sa 194 cm, Milan Borjan sa 193 cm, Uroš Račić sa 193 cm, povratnik Milan Pavkov sa 193 cm, Damir Kahriman 192 cm i Aleksandar Pešić sa 190 cm. Najniži je Gelor Kanga sa 167 cm.

FOTO: STARSPORT

‘Parni valjak’ po visini predvode Vladimir Stojković sa 194 cm i Marko Jevtović sa istom visinom, a preko 190 cm su još ‘otpisani’ Lazar Ćirković (192), Vladimir Đilas (190) i Dušan Vlahović (190).

Kada se ‘večiti’ uporede sa dva najveća hrvatska kluba, onda je Crvena zvezda za 1,1 milion evra jeftinija od Dinama, dok je Partizan za devet miliona evra skuplji od splitskog Hajduka. Vrednost ‘modrih’ je 39,8 miliona evra, dok ‘bilih’ je 19,3 miliona evra.

Najskuplji igrač Dinama je Ante Ćorić 7,6 miliona evra, dok je vrednost Filipa Benkovića 7,2 miliona evra. Kod Splićana je Fran Tudor najskuplji sa 2,2 miliona evra.

0
0
3 Komentara
  1. Boaćija prodajete svi dogurali ste do 12 milona i htela ga cela Engleska
    sada se pominje i Turska ali verovatno ispo 2 milona.
    Tako Zvezada daje 70 golova pola sa penala koje šutira veliki Boaći.
    Sila od igrača. Teško Vama

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter