0
Košarka

STVARNO ZADIVLJUJUĆE: Po ovom parametru od Bogdana je bolji samo Stef Kari!

Objavljeno: 07.01.18 u 19:20

Bogdan Bogdanović igra odličnu ruki sezonu u NBA ligi, gde se vrlo brzo nametnuo kad važan deo rotacije Sakrametno Kingsa.

Srpski reprezentativac je u dosadašnjem delu sezone prosečno beleži 10, 3 poena, 2,7 asistencija i 2,4 skoka, za nešto jače od 25 minuta na parketu.

S obzirom da je novajlija u najjačoj ligi sveta i da se još uvek privikava na tamošnji stil igre, ove brojke zaista su reprektabilne, a u nekim parametrima Bogdanović spada u sam vrh NBA lige.

Naime, naš bek je po procentu šuta sa poludistance među najboljima u ligi, tačnije od njega je bolja samo zvezda Golden Stejt Voriorsa, Stef Kari. Bogdan je u dosadašnjem delu sezone uputio sa ove razdaljine 74 šuta, od kojih je pogodio čak 41 što čini procenat od 55,4%.

Po šutu „duge dvojke“ je treći sa 52,5% (32/61), iza Darijusa Milera iz Nju Orleans Pelikasna i Džejsona Tejtuma sjajnog rukija Boston Seltiksa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter