1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezda i Žalgiris se ‘tukli’ 35 minuta, a onda je Dejan Davidovac doneo delirijum u ‘Pionir’! (VIDEO)

Objavljeno: 05.01.18 u 20:56

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Žalgirisa u 16. kolu Evrolige rezultatom 77:65.

Dokazala je Zvezda još jednom da ume i može da igra protiv ekipa iz vrha Evrolige. Možda crveno-beli ove sezone neće proći među osam najboljih ili se dokopati toliko željenog ‘fajnal-fora’ u Beogradu, ali su pokazali da i dalje imaju isti karakter i ‘štofa’ da svakoj ekipi ‘zagorčaju život’.

Večeras smo u dvorani ‘Pionir’ videli rovovsku borbu kakva dugo nije viđena u ‘hramu košarke’. Po principu: ‘biju njihovi, a biju i naši’ odvijala se gotovo cela utakmica, o tome svedoči i vrlo mali broj postignutih poena na obe strane. Srećom, Zvezda ih je dala više.

Prva četvrtina pripala je gostima, a druga Zvezdi, međutim, sve to je bilo u ‘klackalici’ i egalu tokom svih 20 minuta i nijedan tim nije imao izrazitije vođstvo.

Prvu veću razliku stvorio je crveno-beli tim u trećoj deonici, kada je trojkom Denisa Enisa i ‘golom’ Matijasa Lesora nakon što su gotovo svi igrači jurili i dodirnuli loptu, ona se odbila do Francuza koji je silovito zakucao dok je to Enis pratio karakterističnom proslavom u reketu Litvanaca.

Međutim, Žalgiris je pokazao kvalitet i serijom 9:0 stigao do vrlo brzog izjednačenja početkom poslednje deonice. Bilo je 50:50 kada je Zvezda krenula u poslednju, odlučujuću kontra-seriju.

Nije je pokrenuo ni Feldin, ni Ročesti, Antić, Bjelica ili Lesor – već Dejan Davidovac. Plejmejker u telu krila je uradio sledeće, sve u razmaku od tri minuta. Pogodio dve uzastopne trojke sa ‘čela’, podelio dve ‘rampe’ za dve sekunde, zatim ubacio još jednu trojku i uhvatio važan skok u odbrani. Kakva minujatura, neviđena!

Naravno, to je bilo dovoljno da se slomi tim Šarunasa Jasikevičijusa, a kasnije su trijumf samo potvrdili horogom Milko Bjelica i trojkom Branko Lazić.

‘Meč-viner’ apsolutno je večeras bio Dejan Davidovac, strelac 13 krucijalnih poena, a najefikasniji je bio Tejlor Ročesti sa 16 koševa. Dilan Enis je imao 12.

Najbolji na utakmici bio je Kevin Pangos sa 19 ubačenih poena, dok je u timu Žalgirisa jedini dvocifreni bio još Paulijus Jankunas sa 10 koševa.

Evroliga – 16. kolo:

Četvrtak

Panatinaikos – Efes 90:79
Unikaha – Valensija 83:85
Barselona – CSKA 85:72

Petak

Fenerbahče – Baskonija 79:74
Crvena zvezda – Žalgiris 77:65

20.00 Bamberg – Himki
20.00 Olimpijakos – Armani
20.45 Real Madrid – Makabi

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter