0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Neosvojiva ’OAKA’, EFES bez šanse protv PAO-a

Objavljeno: 04.01.18 u 22:08

Košaršaki Panatenaikosa nastavili su perfektan niz na domaćem terenu, pošto su u okviru 16. kola Evrolige savladali Anadolu Efes rezultatom 90:79.

Od samog starta utakmice „zeleni“ su stavili do znanja gostima, koji su nastupili bez Erika Mekoluma, da nemaju šta da traže u Atini i gotovo čitavim tokom utakmice su držali dvocifrenu prednost.

Izabranici Ćavija Paskvala su krajem prve deonica otišli na dvocifrenu razliku (23:12) i posle toga se više nisu osvrtali. Prednost Atinjana je konstantno bila dvocifrena, ili na granici dvocifrene, a krajem trećeg kvartala iznosila je maksimalnih 70:51.

Poslednja deonica bila je samo odrađivanje posla za domaćina, koji je tako upisao i svoju 11 pobedu u najelitnijem evropskom takmičenju.

Najezapaženiji u redovima pobednika bio je Nik Kaletes sa 17 poena (3/4 za tri), devet asistencija i po tri skoka i ukradene lopte. Sjajnog grčkog beka pratio je Nikos Papas sa 16 poena (4/5 za tri), a dvocifren je bio i Džejms Gist sa 10 poena i pet skokova.

Kod istanbulskog tima Džoš Adams je ubacio 20 poena, Brok Motum dodao je 14, a poen manje imao je Krunoslav Simon. Naš Vladimir Štimac meč je završio sa svega četiri poena, uz isto toliko asistencija i pet skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter