0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Barsino buđenje, ’Armija’ zaustavljena u ’Blaugrani’

Objavljeno: 04.01.18 u 23:04

Košarkaši Barselone ostvarili su važnu pobedu u 16. kolu najelitnijeg evropskog takmičenja, pošto su na domaćem terenu bili molji od moskovskog CSKA sa 85:72.

Katalonci su tako ostvarili i drugu vezanu pobedu u Evroligi, obe nad moskovskim timovima, nakon pet vezanih poraza u Evroligi.

Domaći tim je od samog početka nagovestio da je ovo njihovo veče, već posle sedam minuta igre došao do prednosti od 21:9, a sredinom drugog kvartala ona je iznosila i 40:24.

Ipak Moskovljani su imali spreman odgovor i do kraja poluvremena, serikom 18:7, smanjuju vođstvo španskog tima na svega pet poena.

Nakon velikog odmora Barsa je uspela da dođe do daha, tokom treće deonice je odbijala pretnje gostiju a u njenom finišu su uspeli da povrate dvocifreno vođstvo i u poslednju četvrtinu uđu sa prednošću od 66:55.

Nakon toga više nije bilo povratka za CSKA, koji se nakon tri minuta igre u poslednjoj deonici našao u minusu od 20 poena (75:55) i do kraja je sve bilo samo odrađivanje posla od strane Katalonaca.

Ključ pobede Barselone bio je u velikom broju raspoloženih igrača, gde je čak petorica njih meč završilo sa dvocifrenim učinkom. Među njima se izdvojio Petri Koponen sa 13 poena, poen manje dodao je Tomas Ertel uz osam asistencija, dok se Pjer Oriola zaustavio na 11 poena. Dvocifreni su bili još i veteran Huan Karlos Navaro i Adam Hanga sa po 10 poena.

U ekipi Dimitrisa Itudisa ubedljivo najistaknutiji je bio Nando De Kolo sa 23 poena, uz šest skokova i tri asistencije, a dvocifren je bio još samo Kajl Hajns sa 10 poena i šest skokova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter