0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

CRVENO-BELI HOTSPORT SEMAFOR: Jedna ‘desetka’ i ‘devetke’ Pešića i Boaćija koje vuku na ‘deset’ (VIDEO) (ANKETA)

Objavljeno: 31.12.17 u 18:30

Navijači Crvene zvezde će 2017. godinu pamtiti po sjajnoj jesenjoj polusezoni posle koje će crveno-beli prvi put posle 25 godina imati evropsko proleće.

Prvi deo 2017. godine bio je za zaborav. Crvena zvezda je izgubila bitke na svim frontovima od Partizana, ali se od juna meseca kao feniks iz pepela podigla i napravila nešto što su Delije čekale dve i po decenije.

Rukovodstvo tima u sastavu Svetozar Mijailović, Zvezdan Terzic i Mitrar Mrkela, na kormilu sa trenerom Vladanom Milojevićem napravilo je respektabilan tim, ekipu pred kojom ce padati do ove godine ‘evropske zveri’ Sparta iz Praga, Krasnodar i Keln. HotSport je posle šest uspešnih meseci napravio crveno-beli semafor i ocenio ucinak fudbalera Crvene zvezde.

FOTO: STARSPORT

MILAN BORJAN 8,5

Niko nije ni sumnjao da će Milan Borjan biti na visini zadatka kada je došao na stadion ‘Rajko Mitić’. Čak 17 puta kada je branio ove polusezone Crvena zvezda nije primila gol. Briljirao je protiv Sparte, Krasnodara u Beogradu, Arsenala i BATE Borisova. Partizanu je spustio rampu, jedino mu se može zameriti nesigurnost protiv Krasnodara na ‘svemirskom brodu’, mogao je bolje da reaguje kod dva gola Rusa, ali je to danas zaboravljeno.

DAMIR KAHRIMAN 7

Iskusni čuvar mreže je dva prelazna roka bio na izlaznim vratima Marakane. Ove polusezone je bio zamena za sjajnog Milana Borjana. Branio je na četiri utakmice, na tri je bio nesavladan, ali je dva puta kapitulirao protiv Bačke. Ipak, mišljenja smo da je dobro odradio posao kada je šansu dobijao, a nije mnogo.

FILIP STOJKOVIĆ 8,5

Popularni ‘Žule’ je stigao letos i odmah postao duša tima. Dovoljno je da odete na utakmicu Crvene zvezde, oslušnete malo navijače i sve će vam biti jasno. Kažu, najveće pojačanje crveno-belih. Sjajno odigrao, u defanzivi perfektan u ofanzivi dobar, samo kada bi poradio na centaršutu, asistencije fale za ocenu gore.

MARKO GOBELJIC 7,5

Došao je u Crvenu zvezdu iz Napretka da bude pojačanje na desnom beku, a ispostavilo se da je tim iz ‘Ljutice Bogdana’ dobio pojačanje na svim delovima terena. Delije se šale da kad neko ne dođe na ‘sever’ tu je Gobelja da ga zameni. Univerzalac nove moderne Crvene zvezde.

VUJADIN SAVIĆ 8.5

Dovoljno je reći ‘El komadante’. Odbranu Crvene zvezde je napravio čelicnom. Sve duele u vazduhu je dobio ove sezone, ni na zemlji ne greši, ‘jede’ protivnike. Još samo da je ona lopta u Londonu završila u golu, ne na prečki, ali Vujadin je veliko pojačanje. Ako ima pravde, za ovog momka bi trebalo da bude mesta u avionu kojim će ‘orlovi’ odleteti na Mondijal.

FOTO: STARSPORT

DAMJAN LE TALEK 8

Delije su se prošlog leta nadale da će Francuz napustiti klub, ali je ostao i ‘eksplodirao’. Vratio ga je Vladan Milojević u poslednju liniju, upario sa sjajnim Savićem i ‘zaključao bravu’ pred golom Borjana. Le Talek je postao Zvezdin Maskerano, protiv Arsenala poginuo da lopta ne uđe u mrežu. Sada odlazi, ostaće upamćen po dobrom, a moglo je da bude i drugačije…

SRÐAN BABIĆ 7

Došao je sa prefiksom ‘zlatnog orlića’ na pozajmicu iz Real Sosijedada. Videlo se da dve godine nije igrao ozbiljan fudbal. Sada je odigrao 17 utakmica za polusezonu, kritičan bio protiv Krasnodara u Rusiji, ali vidi se da može mnogo i bolje. Potrebno je vreme, ali biće Banjalučanin dobar, ne želi Zvezda bezveze da ga otkupi sa ‘Anoete’.

ABRAHAM FRIMPONG 7

Počeo je sezonu kao prvi štoper, ali je već na drugom meču u sezoni protiv Florijane ispadao u želji da agresijom zaustavi Maltežane. Zvezda je primila tri gola, a igrač iz Gane se preselio na klupu. Usledila je i povreda glave, pa je morao na dužu pauzu. Protiv Krasnodara u Beogradu se pokazao dobro, dovoljno za našu ‘sedmicu’.

MILAN RODIĆ 7,5

Nema sumnje da je Crvena zvezda dobila kvalitetnog levog beka, ali beka koji može mnogo bolje. Odigrao je Milan Rodić 24 utakmice, većinom kvalitetno i korektno, ali smo mu pola ocene manje dali zbog čestih povreda i crvenog kartona protiv Arsenala. Ako ga zdravlje posluži, verujemo da ce Rodić poboljšati ocenu, bar na ‘osam’, ako ne i više.

DUŠAN ANÐELKOVIĆ 7

Iskusni levi bek je prošle godine briljirao i pokazao da je kao vino, što stariji to bolji. Počeo je i ovu sezonu, ali ne u stilu kao prethodnu. Javnost mu zamera očajno postavljanje protiv Krasnodara u Rusiji. Odigrao je posle devet mečeva u Superligi Srbije, ima dve asistencije, ipak izgleda da godine čine svoje. Ipak, tu je, da pomogne svojim iskustvom.

BRANKO JOVIČIĆ 8

Bakula je stigao na Marakanu i oduševio sve. Brzo je postao ljubimac Delija, spustio je rampu ‘Spartancima’ ali onim praškim, a onda poguban start Nikole Drinčića i bolovanje više od dva meseca. Branko se vratio golom na teren, a da nije bilo tog starta na sredini terena veziste Čukaričkog, pored imena Bakule bi stajala ‘devetka’.

FOTO: STARSPORT

NENAD KRSTIČIĆ 8,5

Ako je Crvena zvezda nekada napravila pogodak sa pojačanjima onda je to uradila kada je dovela Nenada Krstičića. Fenomenalan, borben, lopta može da prođe, ali igrač neće. Zadnji vezni kakvog svaki tim poželeti može. Stiže čovek sve. Najveće pojačanje prošlog leta na Marakani.

MIČEL DONALD 7,5

Solidan na terenu, postizao je golove iz slobodnih udaraca, ali… Delije i zvezdaška javnost ne vole jedno – zasićenost. Kod Donalda se ona vidi, mada ni on sam nije odlučio šta hoće, da ostane ili da ode. Ako definitvno odluči da ostane i produži ugovor, verujemo da će na terenu izgledati mnogo bolje, jer on to može – videli smo!

GELOR KANGA 8

Gabonac je ‘mozak’ crveno-belog tima. Sa Kangom u timu i bez njega Crvena zvezda nije isti tim. Ipak, završnica sezone je bila daleko ispod nivoa. Da nije bilo njega protiv Sparte i Krasnodara, ne bi možda bilo ni crveno-belih u Evropi, ali kada je u grupnoj fazi trebalo da bude motor, nije ga bilo. Bljesnuo je pasevima u Londonu protiv Arsenala, ali mu je učinak pokvario Ričmond Boaći. Postigao je pet golova i ima dve asistencije. Mogao je do 8,5, ali je osam najpravednije.

NENAD MILIJAŠ 7

Kapiten! Igrač koji više donosi u svlačionici, razumljivo godine su stigle, a na mlađima svet ostaje. Ipak, kapiten je uvek bio tu, kad god je trebalo da se rezultat i lopta sačuvaju. Kada je reč o prekidima i dalje je neprevaziđen. Nije igrao mnogo, ulazio je više sa klupe, te učinak od jedne asistencije za pravednu sedmicu.

UROŠ RAČIĆ 7

Mlad je, ali za igrača na kog navodno pretenduje Juventus mora i može mnogo više. Zabeležio je 19 nastupa, ulazio je sa klupe i postigao je dva gola u Superligi Srbije. Defanzivno dobar, ali u ofanzivi greši u pasu. Tek mu je 19 godina, sa iskustvom bi trebalo da dođe i veća ocena, a do tada nek nastavi vredno da radi.

SLAVOLJUB SRNIĆ 8

Vratio ga je Vladan Milojević u život, posle pada kod trenera Miodraga Božovića. Gurao je Crvenu zvezdu kroz kvalifikacije za Ligu Evrope. Trud koji pokazuje mu se isplatio, na kraju je Zvezdu golom protiv Kelna odveo do evropskog proleća, sada možda i ode. Delije su jasne, hvala, Srno

FOTO:STARSPORT

NEMANJA RADONJIĆ 8

Kad upali ‘nitro’ ni Jusein Bolt ga ne bi stigao. Džabe su defanzivci Sparte, Krasnodara, BATE-a i Kelna bacali laso, bio je neuhvatljiv. Nažalost, na dve veoma važne utakmice ga nije bilo – protiv Partizana. U prvom meču ne mnogo opasan, drugi nije igrao zbog povrede. Preskočio gostovanje u Borisovu i Keln u Beogradu, ali je ostavio više nego dobar utisak. Čak je i Delijama srce omekšao. Od Radonjića nismo videli sve (svega dva gola), očekujemo njegovo proleće, samo da podmaže motor…

LUKA ADŽIĆ 7,5

‘Vunderkind’, ali nam se čini da fudbal još uvek shvata neozbiljno. Dobio je šansu kod Vladana Milojevića, odigrao je 14 utakmica i postigao je jedan gol uz dve asistencije. Ne može se reći da nije iskoristio priliku, ali od Luke očekujemo mnogo više. Sam Vladan Milojević za HotSport rekao je da je ‘kalibar’.

NEMANJA MILIĆ 7,5

Kao i Slavoljub Srnić, veoma zahvalan igrač. Obavio je sve zadatke kad god se našao na terenu. Iako igra ofanzivno krilo, defanzivno pokriva sve i pomaže bekovima. U Evropi je imao specijalne zadatke i odradio ih je. Gol i tri asistencije na 17 utakmica (ulazio i sa klupe) veoma dobar učinak.

RIČMOND BOAĆI 9

Kakav špic, strašan špic. Od kada je došao u Crvenu zvezdu teroriše golmane. Razbio je u kvalfikacijama za Ligu Evrope, srušio je Keln evrogolom na ‘Rajn Enerdži’ stadionu. Dovoljno je reći 28 utakmica, 23 gola i tri asistencije. Zaslužio je ‘desetku’, ali ga u prvom derbiju nije bilo, protiv Arsenala i Kelna u Beogradu je promašio što ne sme. Ne kritikujemo ga i ne smemo, čovek vredi između sedam i deset miliona evra, ali je ‘devetka’ najrealnija.

ALEKSANDAR PEŠIĆ 9

Brutalna polusezona za Pešića. Crvena zvezda nije bila ni svesna da je dovela fudbalskog Miloša Teodosića. Fenomenalni napadač je najbolji strelac SLS lige sa 17 golova, a pored toga ima 12 asistencija. Zaslužio je ocenu ‘deset’, jer nije imao prednost u odnosu na Ričmonda Boaćija, te je to jedini razlog što Pešiću nismo dali deset. Falio je gol u derbiju i još koji u Evropi. Ipak, Zvezda ima sjajnog napadača.

VLADAN MILOJEVIĆ 10

Što bi Bogoljub Karić rekao ‘Čista desetka’. Preuzeo je gubitnički tim, tim koji je samo mesec dana ranije izgubio sve. Podigao ga je kao Feniks iz pepela. Vodio je Crvenu zvezdu na 38 utakmica 28 je pobedio i samo tri poraza od Krasnodara, Napretka i Arsenala. Našao je za svakog igrača mesto u timu, uveo red, rad, disciplinu i drugarstvo. Neke zaboravljene momke oživeo, svima dao šansu i onim najmlađima. Zvezdin Klark Kent – ocena 10!

Ko je po vama obeležio polusezonu u crveno-belom dresu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter