1
AdmiralBet ABA Liga

ZA ZABORAV: Partizanova najgora evropska sezona, jedan podatak posebno bode oči!

Objavljeno: 28.12.17 u 15:00

Košarkaški klub Partizan se poslednje tri godine nalazi u vrlo teškoj situaciji, a ovogodišnji nastup u Evropi je pokazao koliko su crno-beli trenutno daleko od nekadašnjeg sjaja.

Ove sezone najtrofejniji srpski klub se vratio učešću u takmičenjima pod okriljem EKA, odnosno Evrokupu, a od samog starta i izjava bivšeg trenera Miroslava NIkolića bilo je jasno da Partizan ne gaji preterane ambicije u ovom takmičenju.

Sam taj stav bio je nešto nesvojstveno za jedanog košarkaškog velikana kakav Partizan bez sumnje jeste, pa čak i u ovakvoj finansijskoj situaciji. Crno-beli su u pojedinim utakmicama pokazali da kada su maksimalno skoncentrisani i te kako mogu da se nose sa bogatijim i u ovom momentu jačim timovima, ali ogromne oscilacije tokom mečeva koštali su ih katastrofalne sezone.

Beogradski tim je u grupnoj fazi Evrokupa odigrao svoju najgoru evro sezonu u istoriji kluba, sa svega jednom ostvarenom pobedom, uz dvetat poraza. Partizan je u svojoj C grupi, bio bolji samo od Bilbaa u Španiji, dok su u preostalih devet mečeva gubili sa prosečnom razlikom od čak 16 poena.

Ovaj podatak dovoljno govorio o utisku koji su crno-beli ostavili u drugom po jačini evropskom takmičenju, a prosto neverovatno zvuči podatak da Partizan nije ostvario ni jednu pobedu na svom terenu.

Tako je iz nekadašnjeg „Pionira“, gde nikada ni jedan protivnik nije mogao da računa na pobedu, ove godine ona bila dostupna svima i to po prilično jeftino. To je ono što najviše bode oči i što je verovatno dosta uticalo da je navijača sve manje na domaćim utakmicama Partizana.

Da stvar bude gora po navijače beogradskog kluba, crno-beli ove sezone ne blistaju ni u ABA ligi, gde posle 13. kola imaju skor od 6-7, ali tu je situacija još uvek daleko od gotove i ukoliko dođe do zaokreta u igri još može da se donekle spasi sezona.

0
0
1 Komentara
  1. Biće još i gore kako ste zaslužili ! Setite se kako ste vređali Pešića,Gurovića, Čovića,…. Došlo je vreme na naplatu . Ostalo vam je samo da plačete , kme, kme,…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter