0
Košarka

NBA: Jokić izbačen posle odlične partije! Teove bravure u ‘srpskom derbiju’ protiv Bogdana (VIDEO)

Objavljeno: 27.12.17 u 09:10

Srpski košarkaši bili su veoma zapaženi prethodne večeri, te smo ih gledali četvoricu na parketu na tri različita meča.

Nikola Jokić nije košarkaš koji važi za ‘tempiranu bombu’ ili igrača koji će se lako pobiti na parketu, a opet često dolazi u situaciju da bude izbačen sa parketa i dolazi do klinča sa rivalima, pa i sudijama.

Želja za dokazivanjem bila je jača od njega i ovog puta, a pa je u duelu protiv Jute Džez, i pored odlične partije, izbačen sa parketa zbog popularnog ‘Flegrant 2’ faula, koji je u NBA ligi isključujući.

Centar Denver Nagetsa je do kobnog momenta postigao 13 poena (4/10 iz igre) uz sedam skokova i pet asistencija, a zatim se desio incident pri kom je udario laktom Jonasa Jerebka, a sudije su procenile da je to bilo namerno i izbacile ga iz utakmice.

(Izvor: youtube / SRBMixChannel)

– Trčali smo paralelno i počeo je da me udara u mene, jednom, drugi, treći put. Kada sam video da će još jednom pokušao sam da ga ‘preplivam’ da se oslobodim i udario ga. Nisam to uradio namerno, iznenadilo me isključenje. Da želim da udarim čoveka, ne bih ga udario tako – rekao je Jokić.

(Izvor: youtube / john pemberton13)

Posle Jokića na parket su izašli Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović u međusobnom duelu koji je zanimao veliki broj ljubitelja košarke u Srbiji.

I dobio ga je stariji srpski reprezentativac ubedljivo sa 122:95, a Teo je pored osam datih poena pružio prepoznatljivu partiju na polju asistencija, pa smo ih videli čak deset, među kojima se našlo nekoliko za ‘hajlajtse’…

(Izvor: youtube / FreeDawkins)

Bogdanović je sa druge strane uspeo da ubaci devet poena i upiše po tri skoka i asistencije, ali ni on, a ni njegovi saigrači nisu mogli više protiv rastrčanih i raspucanih Klipersa.

Najefikasniji u ekipi Klipersa bio je rezervista Montrezl Harel sa 22 poena i osam skokova, dok je 21 dodao Lu Vilijams.

(Izvor: youtube / Zarychta Highlights)

Boban Marjanović našao se na parketu u poslednjih dva minuta u pobedi Detroita nad Indijanom rezultatom 103:87 i dao je duplo više poena.

Pogodio je jedini koš iz igre i oba slobodna bacanja i opet samo možemo da nagađamo šta bi bilo da je dobio više prilike da zaigra.

Najefikasniji je bio Tobajas Heris sa čak 30 datih poena, u meču koji je rešen mnogo pre kraja, jer su Pistonsi imali i do 30 poena vođstvo.

NBA, rezultati:

Dalas  – Toronto 98:93
Detroit – Indijana 107:83
Majami – Orlando 107:89
Milvoki – Čikago 106:115
San Antonio – Bruklin 109:97
Feniks – Memfis 99:97
Denver – Juta 107:83
LA Klipers – Sakramento 122:95

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter