3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan prokockao šansu u ‘Morači’, Budućnost pobedom u derbiju zadržala lidersku poziciju!

Objavljeno: 02.12.17 u 20:47

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju u Podgorici od ekipe Budućnosti, rezultatom, 86:79, u utakmici 10. kola regionalne lige.

Ekipa Miroslava Nikolića pružila je dobar otpor lideru šampionata, imala svoje šanse za pobedu, međutim kada god su u završnici imali priliku da dohvate izjednačenje ili vođstvo oni su pravili greške koje su ih na kraju koštale novog poraza.

Crno-beli su prilično smušeno ušli u ovaj meč, bez ikakvog ritma u napadu, pa najbolja odbrana lige nije imala preteranih problema da brane njihove napade.

Sa druge strane, kod Podgoričana je dobro krenuli Gordić i Gibson, nakon čije dve vazane trojke domaćin odlazi na prvu dvocifrenu razliku 12:2.

Nakon tajm-auta koji je zatražio trener Nikolić, Partizan je uspeo da uhvati ritam u napadu gde su, sa četri poena Gavrilovića i po dva Milera i Šalića, brzo prepolovili prednost rivala (15:10), a zatim je usledila i trojka Marinkovića kojom beogradski tim stiže na svega dva poena zaostatka.

Trojkom Novice Veličkovića crno-beli su u samom finišu prve deonice stigli i do izjednačenja (20:20), ali domaćin poenima Popovića i Ivanovića na prvi odmor odlaze sa četri poena viška.

Druga deonica počela je sa pet vezanih poena Marka Čakarevića, kojima je Partizan došao do prvog vođstva na meču (25:24), a na to se nadovezala nesportka lična Popovića na Mileru pa su gosti sa penala uvećali svoju prednost na plus tri.

U nastavku ove deonice igralo se u serijama, a prvu je napravila ekipa Budućnosti koja pri rezultatu 44:43 za goste ubacuje sedam uzastopnih poena, ali je na drugoj strani odgovorio Patrik Miler, koji je do finiša četvrtine održavao crno-bele na minimalnom zaostatku. (44:33)

Ipak završnica poluvremena donela je novu seriju crnogorskog tima od 11:0, koja im je pred veliki odmor omogućila najveću prednost na utakmici, 55:43.

Treća deonica donela je bolju igru Partizana, a započela je sa dve trojke Najdžela Vilijams-Gosa kojima gosti, uz polovičan učinak Vleikčkovića sa penala, stižu na 55:50. Crno-beli su većinu ove četvrtine „jurili“ vođstvo rivala, ali ih je on konstantno održavao na distanci od pet-šest poena.

Dva minuta pre kraja deonice, beograski tim je poenima Patrika Milera prišao na dva poena zaostatka (67:65), a minut kasnije trojkom Marinkovića i polovičim učinkom Milera sa penala dolazi i do izjednačenja 69:69.

Odlučujuća deonica, koja je startovala vođstvom domaćina od dva poena, donela je veliku borbu a Partizan je na njenom početku propustio nekoliko zicera, kojima je lako mogao da okrene rezultat u svoju korist.

Na njihovu sreću ni Budućnost to nije umela na pravi način da kazni, pa smo imali pet vrlo neefikasnih minuta tokom kojih je domaćin održavo vođstvo od tri poena (75:72).

Tada stvari u svoje ruke preuzima iskusni Nemanja Gordić, koji sa linije penala vezuje četiri vezana poenapa Podgoričani odlaze na plus sedam, na nešto manje od četiri minuta do kraja, što je uz ovako neefikasnu igru u tim momentima bila lepa prednost. Međutim na drigoj strani su odgovorili Vilijams-Gos dvojkom i Andrić trojkom i Partizan ponovo prilazi na minus dva (79:77), pa se ušlo u uzbuljivu završnicu.

Tu su crno-beli propustili nekoliko šasni da dođu do preokreta, otvorene šuteve sa distance promašivali su Andrić i Marinković, a mladi bek je promašio i jedno lagano polaganje nakon čega Budućnost odlazi na 82:77, na minut ipo pre kraja. Konačan udarac gostima zadao je Zoran Nikolić, koji je poenima sa niskog posta na 40 sekundi pre kraja crnogorskom šampionu doneo nedostižnih plus sedam.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Gordić sa 19 poena, pratio ga je Danilo Nikoćić sa 16, dok se Kajl Gipson zaustavio na 13 poena. Dvocifreni su još bili i Šehović sa 12, odnosno Ivanovića sa poenom manje.

Kod Partziana najefikasniji je bio Patrik Miler sa 22 poena, Najdžel Vilijams-Gos dodao je 14, a dvocifren je bio još samo Novica Veličković sa 10 poena.

 

JADRANSKA LIGA – 10. KOLO

Subota:

Cedevita – MZT Skoplje 77:65

Budućnost – Partizan 86:79

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

3 Komentara

    • U cemu ste bre vi najveci????????????????????
      Da niste mozda sampioni Evrope u kosarci?????????????
      Najtrofejniji klub u Srbiji???????????????????????
      Da niste dali najvise reprezentativaca????????????????????????
      DA NISTE VI MOZDA INSTITUCIJA????????????????????????????
      NISTE NISTE NISTE!
      INSTITUCIJ AJE JEDNA!JEDAN JE PARTIZAN!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter