0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SADA I ZVANIČNO: Partizan uputio predlog Savezu u vezi sa arbitražom za naredni ‘večiti derbi’!

Objavljeno: 28.11.17 u 19:00

Aktuelni šampion Srbije uputio je na današnjoj sednici Izvršnog odbora Zajednice klubova SLS i PLS, svoj predlog koji bi, ukoliko bude prihvaćen, trebao da podigne kvalitet suđenja na nerednom „večitom derbiju“.

Partizan je prethodnih dana izašao u medije sa predlogom da se na narednom večitom derbiju uvedu korišćenje VAR tehnologije, kao i strani arbitri, u cilju što pravednijeg i nepristrasnijeg suđenja.

Na današnjoj sednici na kojoj su pored predstavnika klubova prisustvolai i predsednik FSS, Slaviša Kokeza, generalni sekretar FSS, Jovan Šurbatović, i predsednik sudijske komisije FSS, Milan Karadžić, ovaj predlog crno-belih je i zvanično stavljen na papir i u narednom periodu bi trebao da bude razmotren

-U veoma dinamičnoj diskusiji, razgovaralo se o rešenjima za probleme koji u poslednje vreme nanose štetu ugledu domaćeg fudbala kao i o suđenju na utakmicama Super lige Srbije. Posebno je istaknuto da se mora prestati sa daljim saopštenjima između klubova koja urušavaju integritet takmičenja što je posebno nedopustivo u periodu kada je „A“ Reprezentacija Srbije izborila plasman na svetsko prvenstvo, a Crvena zvezda i Partizan beleže odlične rezultate u Evropi- navodi se na sajtu Superlige.

Takođe, sudijskoj komisiji je predloženo pooštravanje kaznene politike prema sudijama za koje se utvrdi da u kontinuitetu greše prilikom donošenja odluka na utakmiciama.

Pokrenute su i druge brojne teme i konstatovano je da će se u narednom periodu intenzivno raditi na popravljanju položaja profesionalnih klubova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter