1
Košarka

FOTO: STARSPORT

BOGDANOVIĆ: Peđa i Divac mnogo pomažu, a tek Vins Karter… Sledeće finale sa Srbijom dobijam!

Objavljeno: 19.11.17 u 12:38

Srpski košarkaš je u intervjuu za ‘Glas Amerike’ govorio i početnim danima u NBA ligi, životu u Sakramentu, ali i reprezentaciji Srbije.

Bogdan Bogdanović igra veoma dobro na početku svoje ‘ruki’ sezone u Sakramento Kingsima. Svaki početak je težak, a posebno samostalan život u potpunoj tuđini. Ipak, srpski košarkaš se i tu snašao.

– Navikavam se polako, osnovne stvari sam pozavršavao, te sitnice, tu je bilo malo problema u početku. Navikavanje na vremensku zonu, pa sad opet na putovanja i to… prva je sezona, ima dosta stvari – da se navikneš, privikneš, nešto novo da naučiš. Veoma je zanimljivo – izjavio je Bogdanović za ‘Glas Amerike’.

Mnogo mu u prilagođavanju pomažu Peđa Stojaković i Vlade Divac.

– Pogotovo Peđa, pošto je bio na mojoj poziciji, pa zna koje trikove koristiti u igri i kako igrati, tako da mnogo pričam s njim o košarci. Generalno, s njima pričam i stvarima van terena, kako se živi, kakav je život jednog NBA igrača. Treba mnogo da se trenira. Ovde si uglavnom sam, samotnjački je život i sam moraš da se spremaš i za utakmicu, dok si u Evropi dosta podređen timu i sve je timski, sve ideš ekipno. Tako da i na to moram da se naviknem, i tu mi od velike pomoći – otkriva Bogdanović.

Saigrači su ga takođe odlično prihvatili, posebno najiskusniji Vins Karter.

– Izuzetno su iskusni, iako su u nekim godinama i dalje mogu odlično da igraju, čak sam i rekao Vinsu Karteru, on bi lagano mogao da igra u Evropi do 50. On je stvarno profesionalac, ima sačuvano telo i dalje lepo zakucava… Neverovatno stvarno, kad smo gledali klipove, uvlačenje lakta u obruč, stvarno mi je neverovatno da imam priliku da sad igram s njim – impresioniran je Bogdan.

Dotakao se i reprezentacije Srbije, sa kojom je u septembru igrao novo finale i još jednom ga izgubio, iako je ovog puta imao najveću šansu da se okiti zlatom.

– Bitno je da se nastavi taj kontinuitet igranja finala, doći će i ta zlata ja mislim, verujem. Bitno je da se osvajaju medalje,. Siguran sam da u narednom finalu nećemo odigrati kao što smo odigrali prethodna dva finala. Iako se mi nismo plašili, spolja je možda delovalo da jesmo, a tako je na kraju pokazao i rezultat. Međutim, mislim da će nam ovo iskustvo ovde koje stičemo dosta pomoći u toj nekoj budućoj utakmici – zaključio je srpski as.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter