0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Budućnost pobedom derbiju kola sačuvala lidersku poziciju!

Objavljeno: 12.11.17 u 20:52

Podgoričani su kao domaćini savladali ekipu Cedevite rezultatom 66:60, u utakmici 8. kola regionalnog šampionata.

Budućnost je u jednoj ne previše efikasnoj utakmici ipak imala više koncentracije u završnici i upisala i sedmu pobedu, kojom je zadržala vodeću poziciju na tabeli.

Nakon izjednačenih sedam minuta igre, ekipa Aleksandra Džikića se u finišu prve četvrtine odlepila na 23:16, pre svega zahvaljujući dobroj roli Barovića koji vezuje pet poena, a nakon trojke Starovlaha na startu druge deonice dolaze do prve dvocifrene prednosti.

Međutim tada dolazi do praznog hoda u igri Budućnosti, koja narednih pet minuta nije mogla do poena, što je Cedevita iskoristila i serijom od 12:0 preuzimaju vođstvo (28:26).

Do kraja poluvremena imalo smo izjednačenu košarku, pa se na odmor otišlo minimalnim vođstvom domaćina od 35:34.

Nastavak utakmice ponovo je doneo neefikasnu košarku i igru poen za poen, pa smo pred poslednjih desetominutni period imali rezultatski egal.

Početak poslednje deonice doneo je novu seriju Budućnosti koja zahvaljujući pre svega dobroj roli Kajla Lendrija, koji vezuje šest poena odlazi na plus devet (57:48), na pet minuta pre kraja meča.

Tada se činilo, s obzirom na prilično neefikasnu igru, da Podgoričani imaju čistu situaciju i će bez većih problema iskontrolisati meč, ali ipak smo do kraja imali uzbudljivu završnicu.

Poenima Vila Čerija i trojkama Krušlina i Nikolsa, gosti su prišli na samo jedan poen zaostatka, ali na drugoj strani koš u faul pogađa Gordić, koji ponovo diže prednost svog tima na plus četiri, pola minuta pre kraja.

Do kraja su Zagrepčani ispromašivali šuteve za tri poena, pa je domaćin sa linije penala zatvorio ovaj meč.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Nemanja Gordić sa 13 poena i po pet skokova i asistencija, dok su po 11 poena dodali Barović (9sk) i Gibson.

Kod gostiju Filip Krušlin upisao je 15 poena, dok su po 11 dodali Dimitris Nikols odnosno Kevin Marfi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter