9
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA TROJKAMA SRUŠILA PARTIZAN: Sjani Bjelica vodio crveno-bele do pobede u prvom ovosezonskom derbiju! (FOTO)

Objavljeno: 06.11.17 u 23:01

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u prvom ovosezonskom večitom derbiju, savladavši Partizan kao gosti rezultatom 100:84.

Ekipa Dušana Alimpijevića odigrala je verovatno najbolju napadačku utakmicu ove sezone, praktično od početka do kraja bila u rezulatskom vođstvu, najviše zahvaljujući fenomenalnom šutu za tri gde su crveno-beli pogodili 14 od 29 pokušaja. Partizan je celu utakmicu jurio rezultat, u nekoliko navrata stizao na šest poena minusa, ali su na kraju ipak morali da čestitaju rivalu.

Od samog starta videla se Zvezdina raspoloženost u šutu sa distance, pošto su meč otvorili sa tri trojke, dve Feldina i jedna Ročestija, u prva četiri minuta i poveli sa 14:9.

Na drugoj strani crno-beli su do poena dolazili uglavnom iz unutrašnje igre a prenjačili su Vilijams-Gos, Semjuels i Pecarski koji je imao jako dobru rolu na startu.

Partizan je do sredine prve deonice uspeo da smanji zaostatak na 18:17, nakon tajm-auta koji je zatražio trener Nikolić, ali seriju domaćina prekida Lesor sa četiri vezana poena i Zvezda prvu deonicu rešava u svoju korist rezultatom 26:21.

Crvena zvezda je nastavila sa sjajnim šutem i u drugoj četvrtini i nakon trojke Ročestija i poena Bjelice odlaze na prvu dvocifrenu prednost.

Gosti su tokom prvog poluvremena zaista izvanredno šutirali van linije 6,75, gde su pogodili osam trijki iz 15 pokušaja a tu su prednjačili Feldin (3/4) i Ročesti (2/4). Posebno treba istaci sjajan učinak Milka Bjelice koji je bio i najefikasniji u redovima Zvezde nakon 20 minuta igre, sa 11 postignutih poena.

Sa druge strane Partizan se uglavnom oslanjao na svoje Amerikance, Milera i Vilijams-Gosa, koji su postigli 22, od 42 poena domaćina u prvom delu utakmice, koji je završen i najvećim vođstvom crvneo-belih, 53:42.

Nastavak utakmice doneo je mali pad i tempu igre, gde je Crvena zvezda manje više sigurno kontrolisala rezultatsku prednost, koja je tokom trećeg perioda najviše iznosila 60:47.

U finišu treće četvrtine Partizan je nakon četiri vezana poena Veličkovića spustio prednost na jednocifrenu (66:59), ali je šampion ipak nakon četiri vezana penala Bjelice i dva Radičevića u poslednjih 10 minuta ušao sa vođstvom od 74:63.

Poslenji kvartal nije ništa bitno promenio na terenu, uprkos tome što je Partizan na samom njegovom startu, nakon poena Pecarskog, stigao na šest poena minusa, rezultat je bio 76:70.

Ipak u tim momentima stvar je u svoje ruke ponovo preuzeo iskusni Milko Bjelica, koji je bio prosto nepogrešiv večeras i na njegovim krilima,uz pomoć Feldina i Antića, crveno-beli dolaze do previsokih 92:74, na četiri minuta do kraja. 

Ovde je pitanje pobednika praktično i bilo rešeno, pošto je iskusniji tim Zvezde sigurno održao prenost do samog kraja i tako prekinuo niz od četiri vezane pobede Partizana.

Crvenu Zvezdu je do pobede predovio iskuni Milko Bjelica  sa 29 poena (7/8 za dva, 3/4 za tri) i 6 skokova, Feldin je dodao 15 a Ročesti 13 poena uz kojih je imao i sedam asistencija.

Sa druge strane kod crno-belih je prednjačio Vleičković sa 18 poena, pratio ga je Vilijams-Gos sa 16, dok je Patrik Miler uz 15 poena imao i 11 asistencija.

 

Partizan- Crvena zvezda 84:100 (21:26, 21:27, 21:21, 21:26)

Hala: Aleksandar Nikolić

Gledalaca: 6000

PARTIZAN:Veličković 18, Vilijams-Gos 16, Miler 15, Semjuels 11, Marinković 7, Gavrilović 4, Pecarski 6, Šalić 4, Aranitović 1, Andrić, Tomić, Čakarević

CRVENA ZVEZDA: Bjelica 29, Feldin 15, Ročesti 14, Antić 13, Lesor 11, Dangubić 12, Radičević 2, Jovanović 2, Lazić 2, Apić, Davidovac, Dobrić

 

 

0
0
9 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter