3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan sa ‘bele tačke’ spasao tri boda u Šapcu (VIDEO)

Objavljeno: 05.11.17 u 14:54

U prvom meču nedeljnog programa 16. kola Superlige Srbije Partizan je sa 3:1 (0:1) savladao Mačvu golom sa penala oko kog će se ponovo voditi polemika.

Ponovo se Partizan mučio i ponovo u poslednjih pet minuta došao do pobede. Igrala je Mačva veoma dobro, ali je brz gol Tavambe pri vođstvu domaćina 1:0 u drugom poluvrmenu trasirao tri boda za Beograd. Ilić sa penala i mladi Jovanović su doneli ‘parnom valjku’ tri boda koja ga bar na nekoliko sati približavaju Zvezdi na svega jedan bod.

Mačva je bila mnogo bolji protivnik od Partizana u prvom poluvremenu i zasluženo je na odmor otišla sa vođstvom 1:0. Već u 8.minutu je Matić uposlio Gemovića, ovaj je izašao sam na Stojkovića, ali je reprezentativac Srbije sjajno intervenisao. Ni 60 sekundi kasnije, posle kornera Protić se obrukao, sa svega metar ili dva promašio je glavom ceo gol. Za osmehe na stadionu.

Partizan je prvi put zapretio u 14.minutu iz slobodnog udarca preko Tošića, ali je lopta završila pored gola. U 31. minutu imala je Mačva novu šasnu, ali je Matić loše šutirao, pravo u Stojkovića. U 36. minutu spasa za Partizan nije bilo. Mačva je povukla kontru, a Matić je bio oboren na nekih 20 metara od gola. Everton je zaradio žuti karton. Slobodnjak je izveo Lazarević i skinuo pauka sa gola – 1:0.

Crno-beli su do izjednačenja mogli u 41. minutu, ali je Tavamaba u situaciji jedan na jedan sa golman Filipovićem komplikovao, otišao mnogo iskosa, šutirao, ali je jedan defanzivac Mačve glavom odbranio gol. Kamerunac se obrukao.

Drugo poluvreme je počelo šutem Matića, ali je Partizan bio taj koji pritiska. To se ispaltilo crno-belima već u 52.minutu kada je Vulićević probio po desnom boku, a Tavamba glavom loptu spustio u mrežu 1:1.

Nedugo zatim četa Miroslava Đukića je imala još jednu šansu, ali je pokušaj Jankovića završio daleko preko gola. Mačva je novu šansu stvorila tek u 70.minutu. rezervista i bivši fudbaler Crvene zvezde Gavrić je centrirao sa levog bola po zemlji, lopta je stigla do Matića, ali je on izblokiran.

Od tog minuta igralo se ‘viktorije’ pred golom Mačve, ali jalovo sve do 81. minuta kada je u jednom od retkih napada zapretio domaćin. Arsenijević je probio, Mitrović ga oborio, a Mačva dobila novi slobodan udarac na 18 metara od gola. Ovoga puta Lazarević je loše šutirao.

 

A, onda haos. U 83.minutu Tavamba je bio jedan na jedan sa golmanom Filipovićem, šutirao snažno, ovaj odbranio, onda još jednom, posle čega je Pantić pao u duelu sa jednim defanzivcem, a sudija Đokić pokazao na penal. Protestvovali su fudbaleri Mačve, a Ilić je pogodio za 2:1. Partizan je kao u prethodna dva meča slomio rivala u poslednjih pet minuta utakmice. U 89. minutu Jovanović je postavio konačnih 3:1.

(izvor: youtube/AM Video 7S)

MAČVA – PARTIZAN 1:3 (1:0)
/Lazarević 36 – Tavamba 52, Ilić 86 penal, Jovanović 89

Šabac
Stadion Mačve
Kapacitet: 10.000
Sudija: Nenad Đokić (Užice)

MAČVA: Filipović – Pejović, Ristivojević, Lazarević, Protić – Ivić, Obrovac – Gemović (od 63’ Gavrić), Adamović, Arsenijević – Matić.

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić – Everton, Jevtović (od 46’ Ilić) – Janković (od 72’ Pantić), Tavamba, Tošić – Ožegović (od 65’ Jovanović).

0
0
3 Komentara
  1. Fudbal u Srbiji je izgubio svaki smisao,dovoljno je da padnes na zemlju ,a onda sudija radi svoj dio ,,posla“. Sramota…?

    0
    0
    Odgovori
  2. Kada nema pipera mažica grujica ilica sirokog tu je djokic pa kolko ovaj partizan ima profesionalaca pa moraju svaku utakmicu da počnu sa14 igrača???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter