0
Evropske lige

SERIJA A: Derbi u Firenci pripao Romi, Juventus srušio ‘fenjeraša’ nakon preokreta, kiks Napolija u Veroni! (VIDEO)

Objavljeno: 05.11.17 u 17:02

Fudbaleri Fiorentine i Rome odigrali su jednu vrlo zanimljivu i borbenu utakmicu, u kojoj su na kraju slavili gosti iz prestonice rezultatom 4:2. Juventus posle preokreta srušio fenjeraša sa 2:1, bez golova na meču Kjeva i Napolija

Odličan fudbal viđen je na stadionu „Artemio Franki“ u Firenci gde je Roma ostvarila važnu pobedu u meču punom tempa, golova i uzbuđenja.

Posebno efikasno je bilo prvo poluvreme u kojem je „Vučica“ u dva navrata vodila ali je Fiorentina dva puta stizala i prvo poluvreme ipak završila u egalu.

Od samog starta je krenulo efikasno, pošto su Rimljani već posle četiri minuta igre došli do prednosti preko Žersona. Milan Badelj je na sredini izgubio jednu loptu, gosti su nakon toga povukli kontru, koju je brazilski napadač završio pogotkom, nakon asistencije El Šaravija.

Izvor:Youtub/Mark_

Nije se dugo čekalo odgovor „Viole“, pošto je već četiri minuta kasnije bilo 1:1, a strelac je bio Veretu, koji je iskoristio sjajnu asistenciju Žila Diasa sa desnog krila.

Ekipe su u istom stilu nastavile i do kraja poluvremena, napadački i otvoreno na sa obe strane i takav pristup doneo je još pogodaka.

Igrao se 30. minut kada je Žerson po drugi put na meču doneo prednost Romi, ali je osam minuta kasnije Đovani Simeone doneo novo izjednačenje za egal na poluvremenu.

Nastavak je doneo blagi pad tempa, ali smo i u njemu videli dobar fubal a gosti su sa još dva pogotka došli do važnog trijumfa.

Najpre je u petom minutu nastavka Konstantinos Manolas doneo prenost Rimljanima od 3:2 da bi zatim usledio period zatišja, gde je Roma uglavnom kontrolisala stanje na terenu i vrebala šansu da još jednim pogotkom razreši pitanje pobednika.

To su i učinili u samom finišu kada je Dijego Peroti iskoristio sjajan pas Rađe Naingolana i pogodio mrežu domaćina za pobedu od 4:2.

Sa druge strane, Juventus se u Torinu protiv Beneventa mučio više nego što se očekivalo, ali je na kraju upisao očekivanu pobedu i to posle preokreta.

Izvor:Youtub/CHJ

Ekipa Masimilijana Alegrija na poluvreme je otišla sa golom zaostatka, pošto su gosti preko Ćićiretija iskoristili svoju praktično jedinu priliku i u 19. minutu poveli sa 1:0.

Benevento je uspevao da odoli šampionu do kraja prvog poluvremena ali je početak drugog doneo očekivani preokret.

Najpre je u 57. minutu Gonzalo Iguain poravnao rezultat, nakon asistencije Matuidia a pobedu „bjankonerima“ doneo je Huan Kvadrado pogotkom u 65. minutu.

Do kraja Juve više nije dopustio nikakvo iznenađenje i upisao novu pobedu, posle ne baš tako sjajne partije.

Iznenađenje kola viđeno je na „Bentegodiju“, gde su Kjevo i Napoli odigrali nerešeno bez pogodaka. Tako je Juventus, nakon remija Intera i Napolitanaca izbio na drugo mesto na tabeli, sa samo jednim bodom manje od ekipe Maurisija Sarija koja je i dalje lider.

Bolonja – Krotone 2:3 (2:1)
(Verdi 38, Verdi 45+1 – Budimir 42, 70, Trota 68)

Đenova – Sampdorija 0:2 (0:1)
(Rodrigez 24, Kvaljarela 84)

Inter – Torino 1:1 (0:0)
(Martins 79 – Falke 59)

Kaljari – Verona 2:1 (1:1)
(Kapeteli 28, Fargo 85 – Zukulini 6)

Kjevo – Napoli 0:0

Fjorentina – Roma 2:4 (2:2)
(Veretu 9, Simeone 39 – Žerson 5, 30, Manolas 50, Peroti 87)

Juventus – Benevento 2:1 (0:1)
(Iguain 57, Kvadrado 65 – Ćićireti 19)

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter