0
Košarka

FOTO: STARSPORT

IGOR KOKOŠKOV: O Teodosiću, Bogdanoviću, Dončiću, ‘slovencu’ Rendolfu…

Objavljeno: 31.10.17 u 18:33

Pomoćni trener Juta Džeza i doskorašnji selektor reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov dotakao se Srba u NBA ligi, ali i najboljeg evropskog igrača Luke Dončića.

Čovek koji je Sloveniju doveo do titule šampiona Evrope je u intervjuu za rusku ‘Izvestiju’ veliku pažnju posvetio i Srbima ‘rukijima’ u NBA ligi Milošu Teodosiću i Bogdanu Bogdanoviću.

Teodosić i Bogdanović su u različitim momentima u karijeri. Bogdanović je još mlad, dok je Teodosić iskusan košarkaš ima veliku reputaciju iz CSKA. Obojica su napravili prave poteze dolaskom u NBA. Teo je popularan u ligi i oko njegovog kvaliteta ovde nema nikakve dileme. Bitno je samo da ga zdravlje posluži i postaće važan član franšize Klipersa. Bogdan, sa druge strane, je mnogo mlađi i on će duže biti u NBA ligi od Miloša. Ume da napadne, ali i da se brani – rekao je Kokoškov.

Luka Dončić u prvi plan iskočio je prošle sezone u Evroligi, a potpuno je košarkaški ‘eksplodirao’ na Eurobasketu u reprezentaciji Slovenije koja je na kraju osvojila zlato pobedom nad Srbijom u finalu.

– On je definitivno najtalentovniji igrač keg sam trenirao. Biser slovenačke i svetske košarke. Pratim njegove igre i veoma sam srećan kada vidim kako igra. Ima neverovatan dribling, ubacuje čudesne koševe i zna kako da se dobro brani. Posebno je neverovatno sa kojim samopouzdanjem igra. Ono što sam mu rekao, nije bitno da li igra plemejkera ili krilo jer će u svakom slučaju postati veliki igrač. Želim da ga vidim u NBA čim on oseti da je spreman za to. Po meni, on je neko ko će moći da igra u NBA narednih 17 godina. 

Zanimljiv je bio deo u kom je Kokoškov govorio o naturalizovanom Amerikancu Entoniju Rendolfu, jer ih u tome nije podržala Vlada Slovenije, ali se ispostavilo kao dobar potez.

– Nismo prekršili nijedno pravilo FIBA. Slovenija nije prva reprezentacija koja je to uradila. Pre toga su isto uradili i Izrael, Rusija, Hrvatska, Bosna, Gruzija… Nismo prvi, ni poslednji. Nema ničeg čudnog i neobičnog u tome. Nama nije bilo lako da naturalizujemo Rendolfa jer nas u tome nije podržala Vlada Slovenije. On je sjajan igrač i čovek koji nam je mnogo pomogao. Nadam se da će nastaviti da igra za Sloveniju. Osvojili smo zlato i ništa ne može da promeni moje mišljenje o tome – podvukao je Kokoškov.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter