12
Domaći fudbal

SLS: Prava drama u Čačku, Tošić promašio penal, pa u 97. minutu postigao evrogol za pobedu! (VIDEO)

Objavljeno: 29.10.17 u 18:58

U 15. kolu Superlige Srbije Partizan je u Čačku umalo prosuo nova dva boda, ali je u 97. minutu stigao do pobede nad Borcem – 2:1 (0:0).

Odmah po početku meča na stadionu ‘kraj Morave’ postalo je jasno da se nećemo nagledati lepog fudbala u Čačku, jer su vremenski uslovi bili gotovo nemogući za igranje usled obilnih padavina i vetra koji je na startu meča čak i oduvao zastavu Borca sa jarbola na tribini stadiona ‘kraj Morave’.

Iako je ovo bio duel poslednjeplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, početak meča ni najmanje nije ukazivao da se radi o okršaju autsajdera i izrazitog favorita.

Prvo poluvreme nije bilo sadržajno, a najbolje dve šanse imao je beogradski tim, od čega je Ožegovićeva bila najbolja u 25. minutu.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Tek što je počeo drugi deo igre Borac je imao najbolju šansu, ali je bivši igrač Partizana Filip Knežević umesto mreže pogodio prečku.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Zatim je Borac imao još par ozbiljnih napada, a onda je Tavamba kaznio promašaje domaćina i doveo Beograđane u vođstvo.

Tavamba je odigrao do Tošića, prošao iza leđa odbrane i dobio sjajan povratni lob pas, a zatim i rutinski prebacio golmana i zatresao mrežu.

(Izvor: youtube / Team Stream Serbia)

To je bio produkt Đukićeve promene taktike u igru sa dva napadača, a odmah posle datog gola odlučio je da se vrati na igru sa samo jednim špicem i takav ziheraški potez odmah je bio kažnjen.

Pukla je odbrana crno-belih po levoj strani odbrane, ispali su i Miletić i Mitrović, poslat je pas po zemlji u srce peterca gde ju je Mateus Lima poslao iza leđa golmana Marka Jovičića.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Naravno, usledili su brojni napadi Partizana, promašivali su prilike Pantić i Janković, a u 88. minutu sudija Novica Anđelovski je pokazao na penal posle starta nad Markom Jankovićem u kaznenom prostoru ‘zebri’.

Odgovornost je preuzeo Zoran Tošić i – promašio! Tačnije, pročitao ga je golman Bajić i rutinski mu odbranio šut.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima, pošto su najpre Tavamba, a zatim i Janković imali sjajne šanse, ali nisu uspeli da vrate prednost crno-belima.

A onda, u 97. minutu Tošić je dobio šansu da se ispravi i uspeo je! Sa oko 25 metara je iz slobodnog udarca pogodio mrežu od stative i od tragičara stigao do velikog junaka Partizana.

BORAC – PARTIZAN 1:1 (0:0)
(Lima 70 – Tavamba 59)

Stadion kraj Morave
Sudija: Novica Anđelovski

BORAC: Bajić – Obradović, Dupovac, Otašević (od 12’ Marković), Kostić – Čađenović, Zoćević – Jovanović, Filipović, Knežević – Mateus (od 78. Romanić).

PARTIZAN: Jovičić – Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Jevtović (od 46’ Everton), Pantić – Tošić, Suma (od 46’ Tavamba), Janković – Ožegović (od 66. Radin).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
12 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter