0
Domaći fudbal

ĐUKIĆ PRED NASTAVAK SUPERLIGE: Sve sem pobede je loše

Objavljeno: 28.10.17 u 16:37

Fudbaleri Partizana ovog vikenda nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije, a rival je Borac iz Čačka.

Susret se igra na stadionu kraj Morave, a Đukić ističe da je veoma važno da crno-beli, pored nastavka šampionske trke, naprave dobru uvertiru i za meč protiv Skenderbega u Ligi Evrope:

Za nas je bitno da nastavimo borbu za titulu i takođe treba da imamo dobre pripremu pred Skenderbeg. Bitno je da uđemo dobro u utakmicu, onako kako treba. Znamo da neće biti lako. Igramo protiv Borca iz Čačka, koji se sada nalazi u boljoj formi nego na početku sezone. Mi tamo idemo po tri boda. Nalazimo se u zaostatku za Crvenom zvezdom i svaki rezultat osim pobede ne bi bio dobar za nas, rekao je Đukić.

Ključ trijumfa je u „ulasku“ u meč:

– Moramo 100 odsto spremni da uđemo u meč, nema lakih protivnika. Ako uđemo olako, možemo skupo da platimo. U to smo se uverili mnogo puta. Borac nije poseban slučaj. Meč će biti težak, i nama i njima su potrebni bodovi.

Iako su fudbaleri Partizana ove sezone bolji na gostovanjima nego na domaćem terenu, trener crno-belih ne dopušta da to njegove igrače uljuljka:

– Nigde nije lako pobediti… Tačno je da igramo rasterećenije kada igramo na strani, ali to moramo promeniti. Titule i najveći rezultati se postižu kada funkcionišete dobro kod kuće. Moramo isto tako da igramo kod kuće.

Otkrio je i da nema (za sad) priče o Skenderbegu, dok će u sastavu, iako su svi zdravi, doživeti određene promene.

A što se tiče povika sa tribina „Đukiću, odlazi“…

Profesionalac sam. Navikao sam i kada me kritikuju da radim svoj posao i kada mi aplaudiraju. Ja sam mnogo toga prošao u fudbalu. Usresređjen sam na svoj rad, da koncentrišem ekipu na teren i da funkcioniše. Publika ima pravo da izražava zadovoljstvo ili nezadovoljstvo. Tu sam da popravim ekipu, za koju mislim da je na dobrom koloseku. Svi pokušavamo da izgledamo još bolje, tečnije…

Utakmica 15. kola Super lige Srbije između Borca i Partizana igra se sutra od 17.00 u Čačku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter