0
Domaći fudbal

VLADIMIR BUAČ: Tradicija je tu da bi se rušila! (VIDEO)

Objavljeno: 27.10.17 u 18:03

Šef stručnog štaba Vojvodine Vladimir Buač izjavio je da je upoznat sa negativnim skorom koji crveno-beli imaju sa ekipom Rada u Beogradu, ali i naglasio da je tradicija tu da bi se rušila.

U 15. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Rada u Beogradu. Dueli sa “građevinarima” u glavnom gradu po pravilu predstavljaju jedno od najtežih gostovanja za crveno-bele, s obzirom na to da su u tim mečevima do sada uspeli da slave samo dva puta u istoriji kluba. Bilo je to davne 1997, kao i 2013. godine, s tim da je ta druga pobeda bila ostvarena na stadionu Obilića.

Sa ovim podatkom je upoznat i mladi trener “stare dame” Vladimir Buač, koji je, pre nego što je izneo svoja očekivanja od utakmice, iskoristio priliku da čestita fudbaleru Vojvodine Ranku Veselinoviću na potpisivanju prvog profesionalnog ugovora u karijeri.

– Pre svega, iskoristio bih priliku da čestitam Ranku Veselinoviću na potpisivanju ugovora i naravno, poželeo mu mnogo sreće i uspeha u daljoj karijeri. Mislim da je on budućnost ne samo FK Vojvodina, već i srpskog fudbala. Što se tiče same utakmice, vidimo da u poslednje vreme imamo negativan skor protiv Rada na Banjici, ali tradicija je tu da bi se rušila i verujem da ćemo na sutrašnjem meču popraviti naš međusobni bilans. Mislim da se trenutno stanje u ekipi Rada definitivno ne reflektuje onako kako treba u Super ligi Srbije. Oni su pretposlednji, ali pogotovo njihova poslednja utakmica govori da su izuzetno kompaktna ekipa, naročito u fazi odbrane. Igraju dosta agresivno, jako se dobro pomeraju i ne dozvoljavaju protivniku da kreira mnogo šansi. Uglavnom su u niskoj ili srednjoj zoni i kroz brz kontranapad pokušavaju da dođu do gola protivnika – kaže Buač.

Ipak, on je više posvećen onome što može da pruži njegova ekipa.

– Kao i na prethodnim mečevima, tako i ubuduće, više ćemo se bazirati na nas same nego na protivnika. Najiskrenije me raduje to što smo na poslednje dve utakmice značajno podigli nivo naše igre i uspeli da stvorimo veliki broj izglednih prilika. Posebno mi je drago zbog toga što smo na poslednjem meču popravili i realizaciju i mislim da će na sutrašnjoj utakmici biti ključno da zadržimo isti nivo igre, ako ne i da ga popravimo, pa uz angažovanje kao na prethodnim mečevima, verujem da ćemo doći do tri boda. U prethodnom periodu, imali smo manjih problema sa Veselinovićem, Mesarovićem i Saničaninom, ali juče su svi trenirali, tako da su svi zdravi i spremni za utakmicu – kaže Buač.

Na prethodnom meču protiv Budućnosti, jedan od igrača koji se posebno istakao bio je i Daniel Avramovski (22), između ostalog i zbog dve sjajne asistencije.

– Slažem se da je odigrao dosta solidno, ali on duže vreme nije igrao i, s obzirom na to da je ta utakmica bila u sredu i da je na terenu bio 90 minuta, u ovom momentu bi za njega bilo previše da počne meč i u subotu. Od njega očekujem da nam donese dosta toga dobrog u drugom poluvremenu – ističe Buač.

Ove sezone, Vojvodina u Super ligi Srbije nije postigla gol u prvom poluvremenu još od četvrtog kola i utakmice protiv Borca.

– Moramo da damo gol kad uđemo u šansu. Generalno, sem na poslednjem susretu, na prethodnih nekoliko utakmica smo imali problem sa realizacijom, posebno u prvom poluvremenu. Radimo dodatno na motivaciji, kako bismo od prvog minuta bili agresivniji i pokazali više želje, odnosno gladi za postizanjem pogotka – rekao je Buač.

Meč između Rada i Vojvodine igra se sutra od 19 časova na stadionu “Kralj Petar I” u Beogradu, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter