4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KLASIK PRIPAO CRNO-BELIMA: Vilijams-Gos vodio Partizan do pobede u Zagrebu, odličan debi Semjuelsa!

Objavljeno: 27.10.17 u 19:35

Košarkaši Partizana upisali su ubeljivu pobedu na gostovanju Ciboni, rezultatom 90:74 u okviru 6. kola regionalne lige. Samardo Semjuels blistao na debiju.

Ekipa Miroslava Nikolića je i bez Patrika Milera,pružila odličnu partiju u „Draženovom domu“ i maltene od početka do kraja kontrolisala rezultat. Ključni period za krajnji ishod utamice bio je finiš prvog i početak drugog poluvremena, kada su crno-beli stekli prenost od 20 poena, što im je omogućilo da i pored krize na startu poslednjeg perioda dođu do ubeljivog  trijumfa.

Utakmicu u Zagrebu nešto bolje je otvorio domaćin, koji je nakon dve trojki Klivleda i Bošnjaka došao do 8:3, zatim i 12:7, ali tu kreće buđenje Partizana.

Crno-beli su sa dve trojke Andrića i jednom Marinkovića preuzeli rezultatsko vođstvo a poenima Šalića prvu deonicu rešavaju u svoju korist sa 17:16.

Druga četvrtina je počela kako je završena prva, dobrom šuiterskom rolom Mihajla Andrića koji vezuje dve trojke, a kako su se nadovezali Vanja Marinković i Samardo Semjuels, prednost Partizana je dostigla i 39:26.

Treba istaći i učinak Vijijamsa-Gosa, koji je sjajno dirigovao napadom beogradskog tima i već posle prve četvrtine podelio čak osam asistencija. On je uz Andrića i Semuelsa i bio najzaslužniji što je ekipa Miroslava Nikolića na poluvreme otišla sa dvocifrenim vođstvom 43:33.

Treća četvrtina donela je nastavak dominacije Partizana. Pet vezanh poena Semjuelsa i trojka Vijijamsa-Gosa dodatno su uvećali prednost gostiju, a nakon penala Gavrilovića ona je dostigla i maksimalnih plus 20 (60:40).

Ipak kraj trećeg kvatala donosi pad u igri crno-belih, pa je Cibona to iskoristila da smanji na 67:51 pred odlučujućih 10 minuta.

Napadačka kriza crno-belih nastavila se i na početku poslednjeg kvartala gde je domaćin u prvih četiri minuta napravio seriju 8:0 i prišao na osam poena zaostatka, a moglo je biti i gore da Zagrepčani nisu prokockali šansu nakon nesportske lične Vilijams-Gosa.

Usledio je tajm-aut Nikolića nakon koeg beogradski tim pravi seriju 8:2, tojkama Vijilams-Gosa i Čakarevića, kao i polaganjem Marinkovića. Parizan je nakon toga došao do daha a poenima Gavrilovića odlaze na velikih 79:64. 

Tu je idefinitino ugušen otpor domaćina a tačku na utakmicu stavio je trojkom Vilijams-Gos koji minut do kraja crno-belima donsi nedostižnih 87:70.

Upravo je američki plejmejker bio najzapaženiji u redovima Partizana sa 20 poena i 13 asistencija, a pratio ga je Vanja Marinković sa 19 poena. Samardo Semjuels je na svom debiju pokazao da će biti veliko pojačanje za crno-bele, upusavši 16 poena i sedam skokova a dvodifren je bio i Andrić sa 14 poena (sve u prvom poluvremenu).

Cibonu su sa po 20 poena predvodili Luka Žorić i Džamar Jang, a dvocifren je bio i Marin Rozić sa 12.

 

Cibona-Partizan 74:90 (16:17, 17:26, 18:24, 23:23)

Hala: Košarkaški centar Dražen Petrović

Sudije: Ilija Belošević, Siniša Herceg, Sašo Petek

Cibona:
Bilinović, Uljarević, Jang 20, Žorić 20, Ćorić, Melvin 9, Novačić, Bošnjak 8, Rozić 12, Gospić 3, Tomas 2, Bušma

Partizan:
Vilijams-Gos 20 (13as,), Tadić, Marinković 19, Veličković, Tomić, Pecarski, Gavrilović 6, Andrić 14, Samjuels 16 (7sk). Čakarević 6, Stevanović 3, Šalić 6

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0
4 Komentara
    • Sine po nadimku bi se zakljucilo da si neki bosva a takvi gastabajteri su sve Naj Navijaci Srbi i sve ostalo.a hrane te oni koji su pobili toliko srba i ti sad pricas dal zagreb slavi il tuguje!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter