0
Domaći fudbal

FLEŠ SA BANJICE: Rad se protiv Vojvodine uzda u tradiciju

Objavljeno: 27.10.17 u 20:19

U jedinom meču 15. kola Superlige Srbije koji će se odigrati u subotu, Rad na Banjici dočekuje ekipu Vojvodine od 19 časova.

Poslednji trijumf „nebesko – plavi“ zabeležili su još u 6. kolu kada su golovima Lukića i Volkova slavili protiv Mačve. Od tada, osam mečeva bez trijumfa i samo jedan osvojen bod protiv Bačke na domaćem terenu. Serija loših rezultata prouzrokavala je i promenu na klupi. Gordana Petrića zamenio je Slađan Nikolić koji pred meč 15. kola protiv Vojvodine (subota, 19 sati, TV Arena sport) ističe da će za njegovu ekipu svaka utakmica, odnosno svaki osvojeni bod do kraja sezone biti veoma bitan.

– Vojvodina je odličan tim, to pokazuje i tabela. Mi nismo u situaciji da možemo da kalkulišemo, moramo u svakom meču da idemo na pobedu, ko god da je protivnik, odnosno koliko god da su kvalitetni. Radili smo dobro u toku nedelje, verujem u ove momke i nadam se pobedi – kaže Nikolić.

Ivica Jovanović i Stefan Mihajlović, nekadašnji prvotimci tima sa Banjice predstavljaće sutra veliku opasnost za svoj bivši klub. Mihajlović je na prethodnom kup meču protiv Budućnosti iz Dobanovaca postigao čak četiri gola.

– Čim su u Vojvodini, znači da su kvalitetni fudbaleri. Taj klub ima mnogo dobrih igrača, ali opet ponavljam sve zavisi od nas. Od naše discipline, agresivnosti koja mora da bude na mnogo većem nivou u odnosu na prethodne utakmice – rekao je Nikolić na konferenciji za medije uoči ove utakmice.

Omladinski reprezentativac Srbije i jedan od najboljih izdanaka Radove fudbalske škole posednjih godina Njegoš Petrović očekuje tvrdu i tešku utakmicu.

– Oni su veoma disciplinovana ekipa, analizirali smo ih dobro i ako ispunimo sve trenerove zahteve siguran sam da će bodovi ostati na Banjici. I pored loših rezultata, atmosfera u svlačionici je dobra, svi želimo da izađemo iz rezultatske krize. Verujem u svoje saigrače i mislim da pred našim navijačima možemo izboriti pozitivan rezultat – rekao je Petrović.

Rad nema većih kadrovskih problema pred meč sa Vojvodinom, pa će tako osim vremenski duže odsutnog Rendulića, svi biti na raspolaganju treneru Nikoliću.

Na stadionu „Kralj Petar Prvi” uzdaju se i u tradiciju koja kaže da Vojvodina punih dvadeset godina ne zna za trijumf na Banjici (poslednji put na ovom stadionu slavili su 1997. godine, a 2013. su pobedili Rad na Vračaru), a to će biti još jedan dodatni motiv fudbalerima „nebesko – plavih“ u nameri da tvrđava u Crnotravskoj ulici i dalje bude neosvojiva za novosadsku „staru damu“.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter