0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: HOTSPORT

DOBRO POLUVREME PARTIZANA: Vruća ruka Andrića za dvocifrenu prenost crno-belih u Zagrebu, dobar start Semjuelsa!

Objavljeno: 27.10.17 u 18:38

Košarkaši Partizana posle prvog poluvremena vode u „Draženovom domu“ protiv ekipe Cibone, rezultatom 43:33. 

Ekipa Miroslava Nikolića je do dvocifrene prednosti došla pre svega zahvaljujući odličnom šutu i sedam pogođenih trojki, gde je prednjačio Mihajlo Andrić koji je šutirao 4/6 van linije 6,75. Takođe treba istaći da su crno-beli odigrali solidno i u odbrani, što je bila glavna njihova boljka u prethodnim mečevima.

Cibona je utakmicu otvorio trojkama Klivlenda i Bošnjaka, sa druge strane je odgovorio Najdžel Vilijams-Gos, a poenima iskusnog Luke Žorića domaćin je poveo sa 12:7.

Ipak crno-beli su, nakon nekoliko nerealizovanih napada sa obe strane, trojkom Andrića i polaganjem posle kontre Marka Čararevića došli do egala, a zatim i posle nove Adrićeve trojke i prvi put poveli sa 15:14.

Na kraju je Partizan poenima Šalića iz reketa, prvu četvrtinu završio vođstvom od 17:16 a rezultat je mogao biti i bolji po njih da nije bilo šest izgubljenih lopti i nekih promašaja iz otvorenih situacija.

Početak druge deonice protekao je u znaku Mihajla Andrića, koji je nastavio u ritmu iz finiša prvog kvartala i dodao još osam poena (dve trojke), a nakon pet vezanih poena Marinkovića Partizan dolazi do dvocifrene prednosti od 34: 22. Do kraja su crno-beli uspeli da sačuvaju vođstvo i na poluvreme odu sa opipljivih 43:33.

Najefikaniji u redovima Partizana u prvom delu bio je Andrić sa 14 poena, a pratio ga je Samardo Semjuels sa devet. Najdžel Vilijams-Gos je uz pet poena upisao čak osam asistencija, dok je a dobar je bio i Marinković sa sedam poena.

Cibonu je predvodio Luka Žorić koji je ubacio 10 poena dok je Džamar Jang dodao dva manje.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter