0
Košarka

PRIZNANJE ZA NAŠE: Pogledajte koju je poziciju Teodosić zauzeo na listi najboljih Evropljana u NBA

Objavljeno: 16.10.17 u 12:50

Košarkaši iz Evrope iz godine u godinu imaju sve veću ulogu u najjačoj ligi na planeti.

Srbija će ove sezone imati dosta toga da gleda što se NBA lige tiče, tu su već ‘starosedeoci’ Nikola Jokić, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović, ali i rukiji Miloš Teodosić, Rade Zagorac i Bogdan Bogdanović.

Specijalizovani sajt ‘Eurohoops’ koji pomno prati dešavanja u igri pod obručima je napravio listu najboljih evropskih košarkaša koji trenutno igraju u Evropi. Oni su objavili samo prvi deo liste, igrača koji su pozicionirani od 11. do 30. mesta.

Ono što je pozitivno jeste pozicija na kojoj se nalazi Miloš Teodosić. Novi organizator igre je po mišljenju ‘Eurohoopsa’ 29. najbolji igrač Evrope u NBA, ali se uz Bogdana Bogdanovića nalazi jedini na ovoj listi igrača koji još nisu debitovali u NBA.

Bogdan Bogdanović je na 30. poziciji, Boban Marjanović na 28, a Bjelice i Zagorca uopšte ni nema među najboljima. Od Teodosića su bolje plasirani košarkaši poput Abrinesa, Gortata, Nurkića, Kapele, Kantera, Ernangomeza, Furnijea… Pogledajte listu:

30. Bogdan Bogdanović
29. Miloš Teodosić
28. Boban Marjanović
27. Aleks Abrines
26. Nikola Mirotić
25. Mindaugas Kuzminskas
24. Vili Ernangomez
23. Enes Kanter
22. Bojan Bogdanović
21. Klint Kapela
20. Marko Belineli
19. Danilo Galinari
18. Jusuf Nurkić
17. Marcin Gortat
16. Riki Rubio
15. Serž Ibaka
14. Dirk Novicki
13. Evan Furnije
12. Dario Šarić
11. Nikolas Batum

Uskoro će izaći i tabela najboljih 10 Evropljana za koje se zna da su: braća Gasol, Vučević, Porzingis, Valančijunas, Šreder, Dragić, Jokić, Adetokumbo i Gober, samo je pitanje kojim redosledom.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter