4
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

U EVROPSKOM DRUŠTVU: Učinak napadača Zvezde za ogromno poštovanje

Objavljeno: 29.09.17 u 16:26

Po broju datih golova od Nove godine Ričmond Boaći ima isti skor kao slavni Kristijano Ronaldno, a na prvom mestu je Lionel Mesi.

Statistika je često kao bikini, nešto otkrije, pomalo i prekrije, ali kada je učinak napadača u pitanju jedino merilo je broj golova. I ne treba da čudi da je Ričmond Boaći pod lupom velikih klubova, kada je od Nove godine u dresu Crvene zvezde postigao 30 golova, kao i slavni Kristijano Ronaldo za Real. Jeste Portugalac rešio finale Lige šampiona i doneo titulu „kraljevima“, ali ispred njega je još pet golgetera, ako se gleda proteklih devet meseci.

Na ovoj listi za sada je lider Lionel Mesi (Barselona – 42), a sledede Hari Kejn (Totenhem – 34), Robert Levandovski (Bajern – 33), Emerik Omebejang (Dortmund -32), Edison Kavani (PSŽ – 31), Kristijano Ronaldo (Real Madrid -30), Ričmond Boaći (30 – C. zvezda), Bast Dost (Sporting Lisabon – 30), Edin Džeko (Roma – 28) i Dris Mertens (Napoli – 28).

Biti u ovako odabranom društvu je samo još jedan plus i dokaz kvaliteta momka iz Gane, koji je „zvezda“ Crvene zvezde.

0
0

4 Komentara

  1. Dejane K“, drveni advokate, Ričmonda Boačija, kako si ti, sada odjednom, protiv Kange, kada ti i tvoje kolege po peru, takođe „drveni advokati“ afrićkih fudbalera, izvesni „Stojadin Jovanović“, „Baki“ i „Nighthawk“, vrlo često u „Hotsportu“, brane lik i delo druga Kange, pišući prave ode i ditirambe o njegovom znanju i umeću a koliko Kanga zna, videli smo ga u Kelnu! Malo je reći, ali bio je smešan! Po tvojim rečima fudbalske ale Kros, Verati, Inijesta, Modrić su logistička podrška napadačima svetskog glasa poput Suareza, Nejmara, Mesija, Kavanija i ostalih, pa ako je tako kako onda možeš svrstavati jednog Boaćija, (koji je za tvoju informaciju bio standardna rezerva, u Italiji, pune 4 godine, verovatno zbog toga jer su Italijani trube za fudbal pa ne znaju šta je dobar napadač?!), sa ovim svetski dokazanim majstorima fudbala?! A, s druge strane, kažeš da Boaći, nema uza sebe takve ale kao Veratija, Inijestu, Krosa i ostale a ipak ga svrstavaš u samu elitu?! Očigledno je tvoje repetitivno ponašanje što znači da imaš problema u tvom kognitivnom razvoju a i postoji ti protivrečnost između pojma i metodičkog otkrivanja istine. U tvojim tiradama, Boaći je prestao da bude igrač, pojedinac, on je sada institucija!

    0
    0
    Odgovori
  2. Dragoljube prepametni…te igrace koje si nabrojao,da li si pre toga dobro promuckao lobanju i pomislio sa kakvim alama oni igraju u vezi,odbrani???mislis da bi svaki igrac od nabrojanih bio bolji strelac da je u ekipi Zvezde?gde u vezi imas Donalda,Kangu i Krstu a samo pogledas na drugu stranu i vidis Kros,Verati,Inijesta,Modric?druze,ako te zena maltretira i ne dozvoljava ti da odgledas jedno poluvreme lige sampiona,onda nemoj ni davati sebi za pravo da komentarise neciji ucinak na terenu.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ma ljudi, budite malo realniji jer upoređivati Boaćija sa Ronaldom, Mesijem, Levandovskim, Kavanijem i drugim elitnim napadačima je smešno. On je postizao golove protiv Javora, Bačke, Borca, Florijane sa Malte a krem svetskih napadača protiv najboljih ekipa sveta. Boaćiju se posrećilo, jer je njegov udarac na gol Kelna bio pogodak, ali osim toga pogotka on je malo toga, na utakmici, uradio. Izgubio je odnosno „prodao“ 9 lopti. Niko na svetu ne može garantovati da će postići gol iz udarca od preko 20-tak metara. To ne mogu ni Ronaldo, Mesi, Suarez, Nejmar, Benzema, niti bilo ko, pa ni „svemoćni“ Boaći. Jednostavno, to se desilo, to je sreća. Ali, znanje je postići golove iz izglednih prilika a Boaći ih je do sada puno upropastio. Videćemo ga na utakmicama protiv Arsenala. A, ne zaboravimo da se na dve utakmice protiv Krasnodara, Partizana, Bate Borisova i Vojvodine nije video a to je ipak mnogo!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter