1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIROSLAV ĐUKIĆ: Ne smemo da uđemo u ludilo, bez Bambija se mora dalje!

Objavljeno: 23.09.17 u 13:15

Trener Partizana Miroslav Đukić održao je konferenciju za novinare pred meč 11. kola Superlige Srbije koji njegov tim igra na Banjici protiv Rada.

Strateg ‘parnog valjka’ je rekao da njegov tim mora da sačuva mir i ne ulazi bespotrebno u neko ludilo kao u prethodnom meču sa Napretkom.

– Očekujem da ekipa reaguje, bude mirnija u ofanzivni, stvori prilike i postigne golove. U prethodnoj utakmici smo ušli u neko ludilo, zato nismo koristili šanse – počeo je Đukić.

Bilo je reči i o tandemu ‘Đule’, jer od kada su Đurđević i Leonardo otišli opala je realizacija crno-belih.

– Njih dvojica su izneli veliki teret što se tiče realizacije, sad ćemo morati da pronađemo njihove golove. Iz mirnoće. Neće biti lako, ali imamo kapacitet, oličen u igračima s dosta kvaliteta. Moramo da napredujemom igramo brže i jednostavnije u završnici, pošto će nas mnogo puta čekati odbrane sa petoricom pozadi. Dok ne „otvorite“ protivnika morate da igrate strpljivo, kružite oko njega, tražite proboj preko bokova… Nikako individualnim akcijma, onda dajete mogućnost rivalu da se odbrani Moramo da ubrzamo igru u napadu.

Veliki hendikep za crno-bele je povreda Zorana Tošića, a u timu neće biti ni levog beka Nemanje Miletića.

Miletić ne može da igra predstojeću utakmicu, biće spreman za sledeću. Nemanja Antonov je prirodna zamena za njega. Toške jeste bitan igrač, ali moramo dalje. Nema kukanja i plakanja, i Mare (Janković) je vrhunski igrač, može da nam donese kao i Petar (Đuričković). To su zamene za Bambija, ko god bude igrao uradiće to dobro – istakao je Đukić i osvrnuo se na Sejdubu Sumu:

– Na Sejdubu Sumu ćemo moći u da računam u nekim trenucima, jer će imati dva treninga, ali može da uđe u ekipu.

Reč, dve i o Radu, to jest meču na Banjici.

– Posle nerešenog rezultata na našem terenu čeka nas teška utakmica protiv ekipe koja će pokušati da se odbrani i ugrozi nas brzim kontranapadima. Reč je o kvalitetnoj ekipi, međutim, postoji velika razlika kad Rad igra protiv drugih, tad je otvoreniji, ima posed, hoće loptu… Protiv Partizana je drugi tip utakmice, biće zatvoreniji i čekati kontre – istakao je Đukić.

Strateg ‘parnog valjka’ nije želeo o prednosti Crvene zvezde od pet bodova.

– Ima još da se igra. Moramo da se skoncentrišemo i popravimo igru u napadu. Još ne razmišljamo o pet bodova prednosti koje ima Crvena zvezda – zaključio je Đukić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter