0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PRED NAPREDAK: Đukić o tome kako igraju Mesi i kompanija, a kako naši igrači, povredi Sume i njegovom povratku

Objavljeno: 19.09.17 u 13:33

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Napredak iz Kruševca, a trener Miroslav Đukić je uoči tog meča najviše govorio o umoru i povredama svojih igrača.

U sredu će se na stadionu u Humskoj igrati zaostala utakmica Superlige Srbije između Partizana i Napretka. I dok se još uvek ne zna ko je trener Kruševljana, strateg crno-belih je najavio težak meč za svoj tim, posebno jer su ‘čarapani’ svojevrsna misterija.

– Kruševljani su promenili  trenera, mada još ne znamo ko je novi i u kom će sastavu gosti igrati. Reč je o dobroj ekipi, igra u formaciji 4-2-3-1, ima brzu tranziciju, čvrsta je u defanzivi i sve to znači da nas očekuje težak posao – izjavio je Miroslav Đukić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

U poslednja dva meča ‘parni valjak’ je bio značajno oslabljen u veznom redu. Juče je u Rimu operisan Nebojša Kosović, a ponovo će izostati i Sejduba Suma.

– Suma sutra ima pregled magnetnom rezonancom, posle čega ćemo videti stanje njegove povrede. Očekujemo da uđe u  trenažni proces, moglo bi da se očekuje da bude zdrav za Dinamo. Što se ostalih igrača tiče, možda ima umornih, na treningu ćemo proceniti koga odmaramo, a koga rotiramo – poručio je Đukić.

FOTO: STARSPORT

Dobra stvar za crno-bele je činjenica da se veliki broj igrača ‘raspucao’ i da su napadači Partizana raspoloženi u poslednje vreme.

– Nama nedostaje 50 golova iz prošle sezone, ovi ostali počinju da ih daju i to je veoma bitno – da Mare, da Ožeg, Tavamba, Toške, Suma daju golove. I Ožegovićev prvenac. Veoma je bitno što je dao gol kući pred našom publikom. Da iz neke mirnoće ulazi u utakmice – prokomentarisao je Đukić.

Zatim je imao zanimljiv odgovor na pitanje o umoru igrača i zgusnutom rasporedu mečeva, kako u domaćim takmičenjima tako i u Evropi.

– Potrebna je adaptacija. Mesi i kompanija to igraju svake godine, dok kod nas igrači nisu naviknuti na taj ritam. Ali, veoma sam zadovoljan jer vidim da se vrlo brzo adaptiraju i da hoće. Ima nekad kad se osećate umornim, ali treba da ste sposobni da savladate taj osećaj umora. To je mnogo važnije nego realni umor. Nekad se osećate umornim, pa ako niste psihički jaki, to se odrazi na utakmicu. Ali, ako jeste psihički jaki i možete da prebrodite te krize, onda vam to mnogo pomaže – zaključio je Miroslav Đukić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter