2
Domaći fudbal

FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

PRED JAVOR: Milojević još uvek ne misli o Belorusima, priča o Boaćiju i statusu Rikardinja

Objavljeno: 08.09.17 u 13:35

Crveno-beli sutra nastavljaju učešće u dmaćem šampionatu nakon reprezentativne pauze.

Tokom odmora je u prijateljksom susretu savladan Rad, a sada se na scenu vraćaju prvenstveni mečevi.

Vladan Milojević ima poslednju proveru pred početak grupne faze Lige Evrope i duela sa BATE Borisovim, ali ga očekuje i veoma ozbiljan duel sa Javorom u Ivanjici.

– Posle kratke pauze, koja nam je prijala da se odmorimo, okrećemo se veoma bitnoj utakmici. BATE je zabranjena tema, mislima smo samo u Ivanjici i meču sa Javorom. Jedno teško gostovanje za nas, na početku karijere sam radio tamo i znam kako funkcionišu. Ceo grad živi za Javor. Mi smo maksimalno spremni, svi konkurišu za tim. Nema povređenih i suspendovanih, počeo je priču Vladan Milojević.

Crvenoj zvezdi će ove sezone morati na raspolaganju da ima veliki broj spremnih igrača, pošto se nakon 10 godina takmiči na tri fronta. Opet su crveno-beli na evropskoj sceni i to u jednoj od najtežih grupa Lige Evrope, ali se mora misliti i o Superligi koja se najviše ‘pita’ o Evropi i sledeće sezone.

– Ako imate puno rotacija, gubite na formi, a ako nemate dovoljan broj igrača – dolazi umor. Mi imamo dva kvalitetna tima, na meni je da procenim. Dolazi loše vreme i teški tereni samim tim, biće povreda, kartona i dobro je imati veliki broj igrača na raspolaganju.

Strateg crveno-belih je govorio i o jednom od poslednjih pojačanja u Ljutice Bogdana, Nenadu Krstičiću koji je stigao u Zvezdu i debitovao protiv Partizana.

– Nenad je jedan sjajan igrač, sa internacionalnim iskustvom zbog čega smo ga i doveli. Motivisan je, pun želje i u najboljim igračkim godinama. Ono što je meni bitno kod tih povratnika iz inostranstva jeste da su uneli jedan drugi mentalitet u trening. Veliku disciplinu i rad što će pogotovo značiti mladim igračima. Što se Jovičića tiče, Branko je sa nama i očekujemo povratak. Videćemo koliko će biti spreman, a to da li će i koliko igrati zavisi od procene kada dobijem zeleno svetlo od medicinske službe. Ono što je sigurno jeste da nećemo žuriti, ja ga očekujem negde krajem novembra, kazao je Milojević.

Usledilo je pitanje novinara o tome koliko ekipi znači što je Ričmond Boaći posle golgeterskog posta u Zvezdi (dve utakmice sa Krasnodarom i derbi) dvaput zatresao mrežu u dresu Gane:

– Na samopouzdanje svakog igrača utiče gol, pogotovo za špica. Ali ako vi date sve od sebe i odradite sve što treba, a ne date gol, meni to svakako znači dosta. Ako centarfor ne da gol par utakmica, to meni ništa ne znači. Na njemu je da vredno treniraju i rade, a golovi će doći, nakon čega se nadovezao na status Rikardinja:

– To su sve moji igrači, ja moram da im dam podršku jer ih sve gledam kao decu. Znanje Rikardinja nije sporno, zbog čega je doveden. Njemu je potrebno vreme i naše strpljenje, ja sam strpljiv i videćemo. Raduje me što je bolji iz treninga u trening, veliki profesionalac i timski igrač. Biću strpljiv sa svim igračima, dužan sam za to kao njihov trener. Optimista sam što se toga tiče, zaključio je Milojević.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Darko Noveski

0
0

2 Komentara

  1. Nešto nisam primetio Boaćija da je igrao na, dve utakmice, protiv Krasnodara a ni onu protiv Partizana! Mislim da je Liga Evrope takmičenje koje je prevazišlo mogućnosti Boaćija i Kange. Zamislite njih dvojicu u utakmicama protiv Arsenala i Kelna? I jedan i drugi nemaju, ono što je osnovno, za napadača a to je dribling. Da li je neko slučajno video jedan jedini dribling Boaćija i Kange, u proteklih godinu dana?! Ne, naravno a u našim medijima se pišu ode i ditirambi o mogućnostima ove dvojice potpuno prosečnih igrača, koji na žalost imaju zagaranovano mesto u timu, na uštrb naših srpskih igrača. Ovo je nadrealizam! Videćemo ih već protiv Bate Borisova koliko će pokazati! Što se Rikardinja tiče ostajem pri mišljenju da je Super liga Srbije isuviše složeno takmičenje za tog Rikardinja, jer on dolazi iz Moldavije, koja je po rangu, na nivou III lige Srbije!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter