0
Evrobasket

European basletball championship, Evropsko prvenstvo u kosraci Eurobasket Srbija - Letonija, Serbia - Latvia 01.9.2017. Istanbul, Turska, 1. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

UTISCI NAKON MEČA: Sale Đorđević uputio oštru poruku ljudima iz FIBA

Objavljeno: 01.09.17 u 18:57

Reprezentacija Srbije je savladala Letoniju u 1. kolu grupe D, a selektor Aleksandar Đorđević je izneo svoje utiske nakon meča.

U osvrtu na meč, selektor Aleksandar Đorđević  je istakao da je utakmica i ranije trebala da bude rešena.

Veoma, veoma važna utakmica. Početak protiv odličnog tima, koji igra šest-sedam godina pod istim trenerom. Imaju neverovatne šutere, mnogo iskustva, neki su u NBA, neki su u Evroligi… Vidi se da imaju hemiju i morali smo da ‘guramo’ jako… Nisam zadovoljan kako smo otvorili, dali smo im mnogo lakih poena i to je bio jedan od ključeva u drugom delu, jer im to nismo dopuštali i jer su morali da rade za svaki šut. Trebalo je da završimo utakmicu ranije. Imali smo nekoliko puta osam i 10 poena prednosti. Pogodili su važne šuteve. Očekujem mnogo više od klupe. Moraju da daju energiju, znanje, da ne ulaze ofanzivno orijentisani, već da razmišljaju o odbrani i o tome šta mogu da doprinesu, rekao je Đorđević.

Osim što je pričao o samoj utakmici, Đorđević je imao i poruku za FIBA.

-Do 12.30 sinoć su nas zadržali, da bismo gledali video koji je FIBA pripremila o flopingu, zabrani pomeranja noge šutera  i ništa od toga nisam video na parketu danas. Nisam video da moji igrači padaju i glume. Niti jednog! A upozorenje je dobio moj igrač, Milan Mačvan, kada je bio fauliran. Za mene je ovo jaka poruka, za sve! Takmičenje je počelo, posmatrajte, skoncentrišite se i dajte nam najbolje što možete. Ovim danas nisam srećan, dodao je Đorđević.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter