0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

TRENERI POSLE MEČA: Đukić ‘na zemlji’, Nikolić realan

Objavljeno: 25.08.17 u 00:44

Iako se u onih prvih nije to videlo, u drugih 90 minuta dvomeča definitivno jeste da je Patizan trenutno mnogo bolja ekipa.

Crno-beli su se plasirali u grupnu fazu Lige Evrope, a Mađari završili svoju evropsku pustolovinu za ovu sezonu.

Tokom utakmice Miroslav Đukić u nekoliko navrata, prilikom postizanja golova, nije mogao da sakrije emocije, reagovao je u skladu sa onim što se dešavalo na terenu. Sada kada je sve gotovo i kada je obezbeđena evropska jesen, strateg šampiona Srbije se okreće izazovima u Superligi:

– Osećao se pritisak na nama, pogotovo nad igračima u prvom meču gde bez navijača mismo smeli da primimo gol. Ali odigrali smo agresivno, disciplinovano, davali smo golove, tačno se znalo ko šta radi na terenu i delovali smo kao pravi tim. Uspeli smo da ih kaznimo, kao prava evropska ekipa. Okrećemo se našem prvenstvu, imamo još dosta da napredujemo. Nismo još ništa osvojili, moramo radno da idemo dalje. ‘Večiti derbi’, moramo da se odmorimo što pre možemo, ali u derbiju nema umora, svi smo sveži i spremni za Zvezdu, kazao je Đukić.

Marko Nikolić koji je osvojio ‘duplu krunu’ sa Partizanom prošle sezone je odabrao nešto drugačiji put i ostao bez Evrope ove godine, ali je sportski čestitao svojim bivšim igračima.

– Čestitam Partizanu, nema dileme, nije bilo naše veče, kako se završila prošla utakmica odbranom Stojkovića, počela je i ova njegovom odbranom. Došla je greška Šuljića, pa gol, pa još nekoliko grešaka, mislim da ih nismo toliko imali za svih tri meseca koliko sam ja ovde. Imali smo jako dobru evropsku kampanju, bogatiji smo za to iskustvo, a Partizanu želim sve najbolje. Ostale su Partizanove kontre iz prošle sezone, ali mi smo mu se „namestili“ svojim greškama, jer smo padali, saplitali se, previše grešili. Imali smo san, nismo ga ostvarili ove sezone, biće nam potrebna dopunska selekcija, ali nam primarni cilj ostaje šampionska titula, poručio je Nikolić.

Iz Felčuta: Stefan Smuđa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter