5
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LE: Istorijski uspeh Srbije, Zvezda pokazala da je bolja od Krasnodara i nemačkog sudije! (FOTO)

Objavljeno: 24.08.17 u 23:01

Crvena zvezda je pred preko 50.000 ljudi porazila Krasnodar u Beogradu sa 2:1.

Zvezdin evropski san mogao je da zagorča nemački sudija Štiler koji je po svaku cenu ‘gurao’ Krasnodar ka Ligi Evrope.

Već u prvom minutu utkmice se videlo da je Zvezda ušla napadački. Jasno je bilo šta je u svlačionici naredio Vladan Milojević. Drugi minut i prva ozbiljnija akcija Zvezde koja se ipak završila bez udarca ka golu Krasnodara.

A onda taj sedmi minut. Ričmond Boaći je dobro odbrrambeno reagovao, oduzeo loptu rivalu, ‘pustio’ je na stranu Miliću a on odmah opalio ka Sinitsinu koji je nesigurno reagovao, odbio je pravo do Nemanje Radonjića, a mlad igrač Zvezde volejem od zemlje pogodio prečku, pa mrežu Rusa za 1:0.

FOTO: STARSPORT

U nastavku se igralo mirno, ali je ipak inicijativa bila na strani Zvezde. Potpuno su bezopasno izgledali igrači u tamno zelenim dresovima. Onda 23. minut i prilika Klesona koji je mogao da izjednači, ali se na pravom mestu našao Filip Stojković i izblokirao njegov pokušaj.

Vujadin Savić je u 32. minutu imao jednu od najboljih prilika na utakmici. Kanga je centrirao sa desne strane, Savić bio najviši u skoku, šutirao izrazito jako, ali nedovoljno precizno. Samo minut kasnije je i Milić bio u prilici, ali je gađao visoko preko prečke.

Svakako najbolaj nerealizovana prilika na utakmici desila se u 40. minutu, igrač gostiju je pogrešno dodao, Kanga prosledio ka Boaćiju a ovaj pogodio stativu Krasnodara.

Drugo poluvreme nije moglo bolje da počne. Samo što se krenulo sa centra, sa oko 35 metara je Gelor Kanga uputio hrabar udarac i maestralno savaladao golmana gostiju za 2:0. Nakon toga zatišje pred buru. Zvezda nije imala puno prilika, najbolju za Krasnodar nije iskorisitio Vanderson, ali je onda nemački sudija Štiler rešio da malo pogura Krasnodar.

FOTO: STARSPORT

Nemac je video penal tamo gde niko drugi nije i pogurao Ruse ka izjednačenju. Sa bele tačke pogodio je Grankvist.

Ostalo je oko 10 minuta Zvezdi da pregura do jeseni u Evropi. I uspeli su do muški da izdrže izabrranici Vladana Milojevića. Ono što se potom desilo je neverovatno za fudbal na ovom nivou – profesionalni.

Nemački sudija Štiler je blago rečeno sudio u korist gostiju i stvarao im prilike, ali uzalud.

CRVENA ZVEZDA – KRASNODAR 2:1 (1:0)
(Radonjić 7, Kanga 46 – Grankvist 82. penal)

Stadion: Rajko Mitić;
Gledalaca: 50.720;
Sudija: Tobijas Štiler (Nemačka);

Crvena zvezda (4-4-1-1): Borjan – Rodić (od 51. Gobeljić), Savić, Frimpong, Stojković – Donald, Srnić – Milić (od 70. Račić), Kanga – Radonjić (od 77. Pešić) – Boaći;

Krasnodar (4-3-3): Sinicin – Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramirez – Mamajev (od 59. Pereira), Kabore (od 46. Žigulev), Gazinski – Vanderson, Klaeson, Smolov (od 65. Ivan).

0
0
5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter