0
Evrobasket

FOTO: STARSPORT

PREVIŠE RANO PROTIV NEMACA: Đorđević u Hamburgu prokomentarisao novi kostur ‘orlova’

Objavljeno: 20.08.17 u 10:29

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije bio je zadovoljan proverom i pobedom protiv Rusa rezultatom 85:75.

-Bila je ovo dobra, tvrda utakmica, izuzetno korisna za nas. Posle meča sa Poljskom ušli smo u ritam koji ćemo imati na Evropskom prvenstvu. Rusi su svih 40 minuta odigrali izuzetno agresivno, a upravo sa takvim odnosom protivnika prema igri ćemo se susretati u Turskoj.

-Odigrali smo tridesetak minuta sa dobrom kontrolom igre i u odbrani i u napadu, ali smo u onih 10 slabijih minuta dosta grešili i poklonili protivniku puno poena. To ne smemo sebi da dozvolimo na šampionatu – rekao je Aleksandar Đorđević posle utakmice sa Rusijom.

Ono što brine mnogo više od padova u igri jesu povrede, kojima je naš tim ophrvan uoči početka Eurobasketa 31. avgusta.

Posle Nikole Jokića, Nemanje Bjelice, Marka Simonovića, Miroslava Raduljice koji su definitivno otpali sa spiska, na turniru u Hamburgu nisu ni Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, za koje se tek očekuje izveštaj lekara i niko ne zna da li će ići u Istanbul na EP.

-Prema trenutnoj situaciji, ovo je u velikoj meri novi tim, bez dosta igrača sa Olimpijskih igara i moramo kroz treninge i utakmice da gradimo novu igru – konstatovao je Đorđević i možda tim rečima najavio nove otkaze.

Srbija već danas od 15 časova igra treći meč na ovom Superkupu, a rival će biti domaća selekcija Nemačke.

-Generalno sam zadovoljan većim delom utakmice protiv odličnog rivala. Samo tri igrača su odigrala preko 20 minuta, tako da smo dobro rasporedili minutažu i sačuvali energiju za Nemce – zaključio je Đorđević u izjavi objavljenoj na sajtu KSS.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter