1
Evrokupovi

FOTO: Videoton FC

‘DRAMATIČNA SITUACIJA’: Vlasnik Videotona otvoreno o dolasku Marka Nikolića i cilju protiv Partizana

Objavljeno: 14.08.17 u 16:32

Ostalo je još tri dana do povratka Marka Nikolića u Humsku, ovog puta kao trenera Videotona, čiji predsednik takođe ‘oseća’ blagu tenziju pred dvomeč sa Partizanom.

Prvi čovek mađarskog vicešampiona Ištvan Garinči ove godine slavi deset godina kako boravi u klubu iz Sekešfehervara, a u intervjuu za ‘Nemzeti sport’ tim povodom govorio je o predstojećem duelu protiv Partizana.

– Želimo u grupu Lige Evrope. Zadatk nije jednostavan, na papiru smo dobli najtežeg mogućeg rivala. Partizan je po koeficijentu iznad Videotona, plus dolazi iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Naravno, može biti da je naša prednosti Marko Nikolić – rekao je Garinči.

Marko Nikolić će se u Humsku vratiti već u četvrtak od 21 sat u prvom meču bez prisustva crno-bele publike, nakon sezone u kojoj ga je ista veoma cenila.

– Taku dramatičnu situaciju samo fudbal može da priredi. Čovek se pre dva meseca borio za trofeje sa Partizanom i napustio klub, iako je mogao da napadne Ligu šampinoa. Verovao je u projekat Videotona, da sa nama može u Ligu Evrope. A sad mu se „namestilo“ da do tog takmičenja mora preko Partizana – podseća Garinči.

Videoton je u prethodnom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope napravio veliko iznenađenje eliminacijom francuskog Bordoa, a vlasnik kluba smatra da isto može da se desi i sa Partizanom.

– Verujem da ćemo i Partizan, iako znam da će biti teško. Trener me je naučio da verujem. I ekipa mi je na dosadašnjim utakmicama pokazala da je sve moguće. Na primer, protiv Boroda smo bili u prednosti ili nisu izgubili tri od četiri poluvremena. A Francuzi su daleko poznatiji i bogatiji klub od nas – zaključio je Ištvan Garinči.

0
0
1 Komentara
  1. neznam mozda je najveci adut partizana to sto igra pred praznim tribinama manji ce biti pritisak na igrace,nisam vodio statistiku ali mislim da u zadnje tri god.bolje rezultate ima pred praznim tribinama i na strani nego pred svojim navijacima…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter