0
Domaći fudbal

Superliga Srbije, Vojvodina - Cukaricki 21.7.2017. Beograd, Srbija 21. Jul 2017. (credit image & photo: Nenad Mihajlovic / STARSPORT)

NENAD VANIĆ: Ne želim o Partizanu, Planić je fudbaler Vojvodine

Objavljeno: 09.08.17 u 14:05

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić izjavio je da njegova ekipa ima svoj cilj i put i da joj je u ovom trenutku prioritet da nastavi pobednički niz i na utakmici protiv Borca u Lučanima.

U četvrtom kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Borca iz Čačka. Zbog radova na stadionu kraj Morave, utakmice će se igrati na stadionu Mladosti u Lučanima, a šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Vanić nada se da će njegova ekipa i posle četvrtog kola imati maksimalan učinak u prvenstvu.

Ipak, on je svestan da to neće biti lako, bez obzira na to što se Borac trenutno nalazi na poslednjoj poziciji na tabeli.

– Uobičajeno kao i pred svaku drugu utakmicu, pa tako i pred ovu protiv Borca, očekujem dobar meč i pobedu. To je lako reći, ali ne i ostvariti, jer da bismo osvojili bodove, na terenu moramo biti perfektni. Ušli smo u pobedničku seriju, dok naš naredni rival još uvek nema nijedan bod, pa gledajući sa te strane, već nam je upisana pobeda. To zna da bude vrlo nezgodno i ukoliko utakmicu shvatimo olako, može doći do određenih problema – kaže Vanić.

Bez obzira na činjenicu da se Borac trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli, on naglašava da tim iz Čačka ume da igra dobar fudbal.

– S obzirom na to da je reč o vanrednom kolu, posle utakmice protiv Bačke, imali smo malo vremena da analiziramo taj meč, kao i da se pripremimo za ovaj koji dolazi, pa smo tek jutros imali analizu igre Borca. Ukazali smo na neke njihove slabosti, ali i kvalitete. Primera radi, na poslednjoj utakmici protiv Voždovca, uspeli su da povedu i stvore ozbiljne probleme protivniku, a tek sticajem okolnosti i pomalo gubitkom samopouzdanja ostali su bez bodova. Ipak, u završnicu napada dolazili su sa po pet-šest igrača, što mi do sada nismo imali prilike da vidimo od naših dosadašnjih protivnika u Super ligi. Mislim da su moji igrači shvatili da se radi o ekipi koja hoće da se nadigrava, te da moramo imati vrlo ozbiljan pristup i držati se naših principa u igri – napominje Vanić.

Šef stručnog štaba Vojvodine ističe da je zadovoljan trenutnom kadrovskom situacijom u ekipi.

– Kadrovskih problema nemamo i možemo da računamo na sve licencirane igrače. Povreda nema i svi oni koji su u trenažnom procesu konkurišu za mesto u postavi, pa se iskreno nadam da ćemo nastaviti, odnosno produžiti našu pobedničku seriju – ističe Vanić.

Posle utakmice protiv Borca, Vojvodinu u nedelju očekuje veliki derbi protiv Partizana na “Karađorđu”.

– Iz razloga što nam je to trenutno sledeći rival, Borac nam je sada najteži mogući protivnik i takav pristup moramo imati. U glavama igrača uvek može da se stvori neka kalkulacija i da pomisle “lako ćemo”, ali posmatrajući njihov rad na treningu, nisam stekao utisak da će do toga doći. Nadam se i očekujem da će svi dati svoj maksimum na sutrašnjoj utakmici, a posle toga ćemo imati vremena da razmišljamo o narednom rivalu – kaže Vanić.

Prethodnih dana, u sportskoj javnosti mnogo se govorilo o eventualnom prelasku kapitena Vojvodine Bogdana Planića u rumunsku Steauu.

– Sa Planićem sam razgovarao o nekim drugim stvarima, odnosno o tome da motiviše ekipu da i dalje ne samo pobeđuje, već i da ne dozvoljava protivnicima da nam stvaraju mnogo šansi, pogotovo znajući da Borac sa velikim brojem igrača dolazi u završnicu akcija. Njegov fokus i ponašanje na terenu uopšte ne ukazuju na to da je na izlaznim vratima. Šta će se dalje dešavati, ne znam, ali za sada je i dalje naš član, prisutan je na treninzima i maksimalno posvećen svom poslu – ističe Vanić.

On je objasnio i kakva je trenutna situacija sa golmanima Vojvodine.

– Perić je imao određenih zdravstvenih problema sa leđima i propustio je nekoliko treninga. Dobio je nekoliko dana da pokuša to da sanira zajedno sa medicinskim osobljem i na putu je oporavka, iako još uvek ne radi maksimalnim naporom. Ipak, na sutrašnjoj utakmici će biti na klupi, s obzirom na to da Kordić nije licenciran, a Pilipović je dobio poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine – kaže Vanić.

Šef stručnog štaba Vojvodine prokomentarisao je i to što u startnoj postavi ove sezone nema Nikole Antića, jer prednost na poziciji levog beka ima Dženan Bureković.

– Antić trenira, deo je ekipe i u kombinaciji je za sastav kao i svi ostali igrači. Ja sam zadovoljan kako funkcinišu neke stvari u našem timu, pogotovo u defanzivi, ali on može da dobije priliku već sutra, kao i u narednom periodu. Čak i da sutra dobije priliku, ne verujem da bismo imali bilo kakvih problema po tom pitanju, ali moramo da razmišljamo kao ekipa i samo o tome kako da pobedimo narednog protivnika, a sve ostalo ne treba da bude bitno. Uvek može da se desi da igrač koji ne igra bude nezadovoljan, to je prirodno, ali za sada nemam takvih problema. Svi momci rade maksimalno, imamo svoj cilj i put i idemo ka tome. U ovom momentu, nastavak pobedničke serije nam je prioritet – rekao je Vanić.

Utakmica između Borca i Vojvodine igra se sutra od 20 časova na stadionu Mladosti u Lučanima.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter