0
Fudbal

KOMJUNITI ŠILD: Arsenalu prvi trofej u sezoni, Kurtoa promašio penal, a nije odbranio nijedan (VIDEO)

Objavljeno: 06.08.17 u 17:32

Tradicionalno, vikend pred početak Premijer lige rezervisan je za meč Komjuniti šilda. Sastali su se šampiona Engleske Čelsi i osvajač FA Kupa Arsenal, a uspešnije su bile ‘topdžije’

Vodeći pogodak za Čelsi postigao je Viktor Mozes u 47. minutu, ali je Sead Kolašinac izjednačio deset minuta pre kraja regularnog dela, a pošto nema produžetaka po pravilniku FA, odmah se pristupilo izvođenju penala. Arsenal je iskoristio sva četiri penala, dok su za Čelsi promašili Kurtoa i Morata.

Antonio Konte nije mnogo menjao sastav koji je prošle sezone suvereno osvojio titulu. Ipak, Italijan je odlučio da na klupi ostavi najskuplje pojačanje ovog leta, Alvara Moratu, i pruži šansu od prvog minuta Miču Bačuajiu. Sa druge strane, Arsen Venger je na klupi ostavio Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila, ali je od prvog minuta u vatru gurnuo pojačanje iz Olimpik Liona Aleksandra Lakazeta.

Arsenal je bio konkretniji na startu utakmice, bio je bliži golu, a najbolju šansu je propustio Lakazet koji je pogodio stativu. Nakon ne toliko uzbudljivog prvog poluvremena, Čelsi je poveo u 47. minutu golom Viktora Mozesa. Deset minuta pre kraja meča, Čelsi je ostao sa igračem manje pošto je Pedro uklizao Džaki sa leđa i zaradio crveni karton.  Iz tog prekida, repezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac je bio najviši u skoku i glavom je savladao Kurtou za 1:1. Do kraja nije bilo promene rezultata, pa se pristupilo izvođenju jedanesteraca.

Volkot, Monreal, Okslejd-Čemberlen i Žiru su bili precizni sa Arsenal, dok su u redovima Čelsija precizan bio samo Kejhil, a promašili su Kurtoa i Morata.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter